neděle 6. dubna 2014

Stále žiju, stále jím :-)

   Tak jsem si říkala, že Vás opět po době pozdravím.... Stále žiju, stále jím, stále vařím, dokonce "sem tam tu sem" i něco vyfotím :-)...
   Občas se mi po blogu zasteskne a říkám si, zda se nevrátit, ale nevím nevím :-)... Přece jen je to slušný žrout času (a já když už něco dělám, tak musím pořádně a každodenní články.... no, blogerky vědí :-D) a já toho mám sama dost, práce na hlavák, návrat na vysokou školu, něco kolem a člověk má potom pocit, že je stále v jednom kole :-). No nebudu Vás trápit kecáním o tom jak se mám a nemám a "pochlubím se" tím co jím. Nečekejte nic extra nového, přece jen jsem se už toho něco navařila a naházela sem na blog a bohužel nejsem studnice nápadů :-)... Tak ale dost žvanění, ke kterému se stejně dostanu u fotek, a hurá na to :-).


A vezmeme hned hezky úvodní fotku znovu :-).... ovesná kaše, má klasika a láska všech rán, bez snídaně neopustím byt, je to pro mne nejoblíbenější jídlo dne a obřad - v klídku, kafíčko, čajíček a snídaně :-). Tentokrát s brusinkami a burákovým máslem, ano i já jsem propadla .A když jsem po uklizení foťáku "objevila Ameriku", tedy to, že se burákové máslo začalo "rozpuštět" byla jsem unešená ještě víc :-).



A obědová klasika :-).... Nějaká ta bílkovina ve formě masíčka, sacharid jako brambor, který jsem pak ještě vzala rychle na pánvičce s kořením na brambory a moje milovaná a oblíbená cuketa, pečená v troubě.



A další snídaně.... jeden z mála dní, kdy to není kašička :-).... Tentokrát tvaroh, agáve sirup, sušené fíky, kterým jsem propadla až díky nějakému mixu od Mixit, který jsem testovala ("recenze" tu jsou pořád :-D) a stará. dobrá vláknina :-).



A další oblíbenec, na kterého nedám dopustit :-).... Vegi steak, o kterém jsem Vám také pradávno psala ( ZDE )  s bramborem, opět klasicky vařený a potom se proběhl po pánvičce :-) a další má stálice a to hrášek... (bože, toho se nikdy nepřejím :-).)



Fazolové lusky a maso s grilovacím kořením a ke konci jsem přidala lžičku burákového másla - neuvěřitelná lahoda!!! Milovníkům burákového másla rozhodně doporučuj- jen pozor, ať masi neposolíte hodně, pokud máte burákové máslo trochu slanější...



Toustíky, jeden s lučinou a druhý... no asi nemá cenu komentovat, že :-D.... a jahůdky.... hmmmm, mňam nňam :-).



Celozrnné špagety s kuřecím masem a omáčkou.... Omáčka, no, takové trochu diskutabilní :-)... Mixlá spařená rajčátka s cibulkou a bazalkou :-D.....



No, jak tomuhle říct? Asi, jako když vaří pejsek a kočička. Cottage-jahodo něco :-).... To je tak když si chcete dát cottage a jahodama, pak zjistíte, že jsou bouchlé tak to rozmixujete, ale hmota se Vám nelíbí, tak do toho vrazíte vejce, nějakou tu mouku a upečete to :-D.



Krabičkový oběd, ve stylu co kuchyně dala :-).... Nějaký ten bulgur, hrášek, sušené houby, cibulka a šmakoun.


A perlička na závěr, aneb ne vždy se to povede :-D.....


To vlevo byl pokus o palačinky/lívance z cereálií (dobré vlákniny) a to vpravo pro změnu měla být špenátová palačinka, plněná žampionovou směsí :-)... Jako jíst se to dalo, bylo to i celkem dobré, ale přece jen to není ten výsledek o který jsem usilovala :-D.


Tak doufám, že se dámy jinak máte krásně, já od té doby co je venku "lidsky" ano, konečně není zima, kterou nesnáším, můžu vytáhnout brusle a kolom procházet se, vínit v parku, grilovat, číst si na lavičce a všechno co k jaru a teplu patří :-).
Nějak tak tuším, že se brzy stejně tady opět potkáme :-).

39 komentářů :

  1. Jaké krásné překvapení takhle ráno! :)
    píši to vždy, ale je tu po tobě v "blogovém světě" prázdné místo :(
    kéž by ses vrátila..ale samozřejmě musíš sama chtít a jsou milionkrát důležitější věci v životě, než nějaký blog :)

    OdpovědětVymazat
  2. To mám radost že ses k blogu aspoň trošku takhle vrátila. Tvůj blog mám moc ráda, máš tu zajímavé recepty, a krásné fotky jídel :-). Budu se těšit na další příspěvek, měj se :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Milé překvápko! :))
    A krásné fotečky, pěkně si baštíš. ;)
    Jinak doufám, že se mezi nás vrátíš. :P Těším se!

    OdpovědětVymazat
  4. Jé, to je překvapení! :)
    Máslíčku jsem taky dávno propadla.. :( :D

    OdpovědětVymazat
  5. Nahodou jsem sem mrkla a co nevidim :) tvoje recepty se usadily i u nas v kuchynic a maji vzdycky uspech

    OdpovědětVymazat
  6. To jsou k nám hosti :) Super fotky.

    OdpovědětVymazat
  7. Vločkové lívance mi dopadly úplně stejně :D

    OdpovědětVymazat
  8. Dnes jsem blok navštívila poprvé a jsem ráda, že jsem ho našla. Jelikož se v září vdávám a já husa si svatební šat koupila rok předem (myslela jsem si jak za rok určitě nepřiberu ba naopak budu mít čas na cvičení a blablabla) a asi před měsícem jsem zjistila ejhle, že je nedopnu přes prsa. Uvědomila jsem si, že se svým stylem života určitě nepřijdu z práce a ve dveřích už budu sahat po cvičebním plánu, takže jsem se nakonec rozhodna navštívit dietoložku a požádala o pomoc. 14 denní detoxikační kúra mě vyšla na 3 a půl, mám za sebou 8 den a říkám si co budu jíst až skončím..přeci nenajedu na "normální" jídlo? Tím hlavně myslím nehlídání si příjmu kcal. Při detoxu mám příjem 450 kcal na den, takže je jasné že bych se měla pohybovat pod hranicí 500 kcal na den a tvůj blok mi konečně ukázal počty kcal na různá jídla. Teď už stačí si sestavovat jídelníčky a aleluja budu krásná nevěsta :-) Teď ještě musím zjistit kde se dá koupit sojový maso :-D i když ono kcal vyjde asi stejně jako kuřátko, co? nejsem vegetariánka, tak proč si nedát normální, že:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 500kcal za den???? co je to za blbost...vždyt je to strašně strašně málo.. já jím 1750 a hubnu..

      Vymazat
    2. 500 kcal, to je tak cesta do hrobu.. šoupni tam tak 2000 kcal, pokud nechceš skončit špatně.. :-)

      Vymazat
    3. Ale však tam je napísané že je to detox...

      Vymazat
  9. Tak z tohohle příspěvku mám neuvěřitelnou radost!:) Jsi totiž má oblíbená dávka inspirace, když už nevím, co mám sakra v té kuchyni vymýšlet!:D

    OdpovědětVymazat
  10. Dobrý den,

    Všimli jsme si, že máte spoustu chutných receptů na vašem blogu a chtěli bychom Vám představit naši novou webovou stránku www.vyhledejrecepty.cz kde si naši uživatelé mohou vybírat z více než 100 000 posbíraných receptů. Každým dnem narůstá návštevnoť strany.
    Na stránce jsme vytvořili také žebříček Tob blogů, kde najdete všechny přidané blogy a můžete přidat i ten Váš. My zkopírujeme všechny recepty a uživatelé je pak mohou nalézt pomocí našeho vyhledávače. Tím pádem se zvýší návštěvnost Vašeho blogu. Nemusíte se obávat, vše Vám nabízíme zcela zdarma.

    Vyhledejrecepty.cz má své sesterské webové stránky na celém světě. Budeme velmi rádi když se stanete součástí této velké rodiny.

    V případě že máte nějaké otázky obraťte se na nás.

    S pozdravem,
    Tunde
    info@vyhledejrecepty.cz

    OdpovědětVymazat
  11. Vítej :*. Na tvůj blog chodím stále i když nepřispíváš :)
    Byla bych moc ráda, kdybys zase psala, ale chápu, pokud není čas, tak nevadí. Však nemusíš přispívat denně, jen podle chuti, času a nálady.
    Jídla jsou zase krásná, hlavně ten krabičkový oběd vypadá dobře. Měj se hezky ;)

    OdpovědětVymazat
  12. Tvůj blog mám nejradši a jsem ráda, že občas něco opět napíšeš. Eva

    OdpovědětVymazat
  13. Ahoj, tvůj blog jsem objevila teprve včera díky tomu, že jsem hledala nějaké pořádné a skvěle vypadající recepty a teda musím říct, máš to tady naprosto úžasné! :) Celé jsem to tady prohledávala ještě dlouho po půlnoci a dneska se vrhnu na všechno, co jsem ještě přečíst nestihla - vážně úžasný blog! :D

    OdpovědětVymazat
  14. Adél, kdy se nám vrátíš? :)

    OdpovědětVymazat
  15. Doufám že se nám vrátíš :) Tvůj blog absolutně zbožňuju a pořád projíždím starší články :)
    L.

    OdpovědětVymazat
  16. Krásný fotky, škoda, že nepíšeš častěji.

    OdpovědětVymazat
  17. Ahoj Adéle, teším sa, že som narazila na Tvoj blog. Konečne som našla recepty na zdravú stravu a ešte k tomu vyzerá aj chutne. Už sa teším ako budem recepty sama skúšať a ochutnávať. Mňam. o)

    OdpovědětVymazat
  18. Ahoj Adéle :)
    Krásný článek, jako vždy..
    Miluju ty tvoje nápady - bez tebe bych už nevěděla, co jíst! :"D
    Snad se nám zas někdy vrátíš :)
    http://cesta-ke-zdravi.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  19. Parádní - a neflákej to a piš dál! :D Taky nepíšu každý den - 10 potravin pro zdravé hubnutí

    OdpovědětVymazat
  20. Krásná zdravá inspirace. Díky.

    OdpovědětVymazat
  21. Moc hezký blog! Určitě budu sledovat další tvoje novinky. Danča

    OdpovědětVymazat
  22. Super stránky, jsem moc ráda, že jsem na ně narazila. Děkuji :-)

    OdpovědětVymazat
  23. Také se snažím jíst zdravě, právě nedávno jsem si dělala vlastní domací cornflakes sušenky, no dobře tohle zrovna moc dietní nebylo, ale jinak se snažím. Velice se mi líbí Cottage-jahodo něco :-D těším se na další tvé články, vždy se krásné pobavím.

    OdpovědětVymazat
  24. Mňam tak to vyzerá chutne a hlavne zdravo! :)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  25. Nevidím maso a řeknu si upřímně mňam! :D
    :3

    OdpovědětVymazat
  26. Obrázky super, monžá bych je jen zkusila trochu zvětšit. A také to možná trochu více popsat - takové menší recepty.

    OdpovědětVymazat
  27. Díky moc, také souhlasím s tím, že obrázky trochu více zvětšit, přeci jen je to i o tom, co jsi vytvořila a člověk z velké části jí i očima :) Takže nás nech i trochu se těma očima najíst, než si to připravíme i my sami :D Nicméně, pokud bys měla zájem, našla jsem suprovou stránku na bio potraviny a přídavky do jídla, tak kdybys měla zájem, mrkni sem

    OdpovědětVymazat
  28. Zdravím vás, pročítám vás blog a je fakt inspirativní. O tom, že je potřeba něco zvětšit nebo zmenšit, to neřešte. Já teď taky hodně řeším jídlo. Potřebovala bych zhubnout. Ale copak to jde, když mi manžel pak dá výrobník čokolády od Cesk, abych si prý mohla na home office udělat vlastní čokošku? No výborný. Ale já to jídlo zase tak moc nehrotím. Podle mě si tělo řekne samo, kdy má hlad. A jestli mám o jedno nebo dvě kila navíc? Jsou na světě i horší věci. :)

    OdpovědětVymazat
  29. Já si v jarní dietě zakládám hlavně na udržitelnosti - všichni si totiž musí uvědomit, že cílem redukce váhy není zničit si tělo, ale pozvolna a příjemnou formou zhubnout pár kilogramů tělesné váhy :-) Důležitou součástí je sport a správná výbava, kterou si třeba díky různým slevovým kuponům můžete pořídit za pár kaček :-)

    OdpovědětVymazat
  30. Ovesná kaše je asi moje nejoblíbenější jídlo ke snídani. Když jsem byla malá tak mi jí dávala i moje maminka a od té doby na ni nedám dopustit. Teď si ji však i pořádně vyzdobím a ochutím o různé ingredience. Kromě klasiky jako jsou ořechy či sušené ovoce si přidávám například i maca, které je v takové kombinaci skvělé.

    OdpovědětVymazat
  31. Já se taky snažím jíst pravidelně a dodržovat jídelníček, se kterým mi pomohla kamarádka, která pracuje ve fitku. Kromě cvičení se tedy snažím během týdne věnovat i nějakému pravidelnému pohybu například v podobě ježdění na kole. Nedávno jsme si s mamkou koupily kola STEVENS, takže od teďka jezdíme každý víkend.

    OdpovědětVymazat
  32. Já si také stále užívám života. Snažím se si ho užívat co to jde. Protože vím, že postupem času se dostanu do situace, kdy nebudu moct dojít třeba ani do obchodu. Další radostí, kterou si dopřávám je sport. Používám na kole navíc i cyklodíly Nexelo, kterým důvěřuji a které mně dopřávají pocit spokojené jízdy.

    OdpovědětVymazat
  33. Trápí vás něco v životě? Jestli ano tak si musíte kompletně změnit myšlení, to je základ. Na takový ozdravný proces se vám určitě bude hodit nějaká přírodní látka. Já si třeba poslední dobou oblíbila guaranu. Určitě ji někteří vaši známí berou, jen o tom nevíte. Je potřeba sdílet klady se svými blízkými.

    OdpovědětVymazat
  34. Já stále žiju a mám produktivnější etapu svého života protože ta mate yerba od muudlabs.cz mně úplně změnila život. Opravdu takovou radost ze života jsem enměla snad od narození dítěte mé sestry. jsem patřičně hrdá na to co jsem doposud v životě dokázala.

    OdpovědětVymazat
  35. Právě se mi líbí jak se na vašem blogu objevují jednak takové prasecí recepty, ale zároveň občas i rady na hubnutí. Je vidět že si vážíte každého čtenáře který k vám na web přijde. A tak to má být a tak se mi to líbí, pokračujte jen tak dál.

    OdpovědětVymazat