neděle 27. října 2013

"Mišmaš" z kuchyně :-)

Opět zdravím a byť jsem v minulém článku napsala něco málo o jídle, tak s tím přicházím znovu :-). Přiznám se, že já sama mám straaašně ráda články, kde máte alespoň jednu-dvě fotky potravin, i v případě, že jde jen o to co jste ochutnaly, byť vlastně vidím jen obal, který můžu vidět v regále - stejně, po tomhle článku skočím jak slepice po flusu, si tenhle článek přečtu raději :-). Tak tedy 3-2-1 a můžete číst dále, a když už o tom melu, tak samozřejmě zde bude jedna, dvě, tři fotky :-).

Zamilovala jsem si "mléka-nemléka".... teda až na jednu výjimku - rýžové - ne že by mi nechutnalo, ale prostě mne nenadchlo... chutnalo mi to jako odtučněné, tedy obarvená voda -brrr, z které je krapet cítit rýže... ale takové natural sójové, vanilkové, banánové, ovocné, čokoládové, mandlové či oříškové mléko... hmmm, jakkoliv, samotné, nalité na kaši, s tvarohem, s ... no, ehm, nebudu Vás trápit jakými všmi způsoby se dá zažít "food orgasmus" :-)... A hlavně díky jejich trvanlivosti je mám pořád v lednici, třeba teď mám takovou "decentní" zásobičku, jak vidíte na fotce :-).

Čímž se dostávám k bodu číslo 2. Ten kdo vymyslel,že na vločky uvařené v mléce (ano, tedy kaši) se dá ještě mléko nalít - ten by měl dostala minimálně nobelovku, pomník a měl by být každé ráno oslavován :-). A úplně nejlepšejší je k tomu právě to ochucené sójové mléko :-). Jako ukázku vidíte kaši s bílkem, brusinkami (mršky jsou dole, ale fakt tam je jich požehnaně :-), uvařenou v klasickém mléce napůl s vodou a zalité banánovým sójovým mlíčkem... hmmmm, už mi zase teče slina :-).

Stále zbožňuji šmakouna a vegi steak, o obouch dobrůtkách jsem Vám psala již dříve. Článek o vegisteaku naleznete v sekci "Potraviny a vše kolem" - zde, kde jsou odkazy na potraviny, které mne zaujaly. O šmakounovi toho zde také naleznete spousty, např zde a na tomto odkazu najdete zase všechny mé recepty se šmakounem :-).

 A stále vařím a jím, překvapivě :-)....
Tohle byla lahoda, kuřecí prsa jsem osolila, okořenila kořením "kuřecí steak s červeným pepřem", nechala zatáhznout na kapce oleje, přidala jsem houby (měla jsem mražené co mi nasbíral dědeček :-) ), podlila troškou vody, podusila, přidala 50 ml mléka s 1 KL celozrnné mouky a dala si s bramborama. Tahle porce má do 300 kcal.

Tak holky, to byl dnešní pozdrav, třeba časem něco opět přihodím :-).

14 komentářů :

  1. Šmakouna jsem si v poslední době rovněž zamilovala. ♥
    Ta mléka-nemléka jsem zkoušela, ale naprosto mi nechutnalo to mandlové. Na to, aby se do něčeho přidalo, fajn, ale jinak je to jen voda s nádechem mandlí. Nesedlo mi. :D Co se týče sójového, jednu dobu jsem ho pila pořád, ale pak už jsem se ho asi nějak přepila, takže to už jsem také vyřadila. :))

    OdpovědětVymazat
  2. Šmakouna už jsem tedy dlouho neměla, mňam. Musím si ho zase koupit. Miluji kravské mléko a taky sójovo-rýžové:)

    OdpovědětVymazat
  3. Náádhera, to Alpro! Moc ti ho závidím, je skvělé! A máme asi úúplně stejné chutě, s touNobelovkou za kaše ze slaďoučkého sójového mléka - já ještě přislazuji, a s ovocem, ať banán či jiné, to je nebe v puse :)
    Moc krásné, krásný článek i blog;-)
    Ahoj,
    Lucka
    changelucylife.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Mandlové mléko si už dlouho plánuju koupit :) koukni na můj blog ;) http://lucy1616.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Rostlinná mléka miluju. Sojové jsem si párkrát koupila, jinak dělám všechna domácí - rýžové, ovesné, jáhlové, mandlové, makové.. :) Teď mám v plánu zkusit právě to sojové domácí a taky konopné.

    OdpovědětVymazat
  6. To mäso vyzerá úžasne. Milujem kuracie :)
    Pozývam ťa na svoj blog COLORFUL THOUGHTS ;)

    OdpovědětVymazat
  7. To mandlové mléko jsem už taky vyzkoušela, mňamiňami♥ navíc v akci jen za 25,90 no nekup to:DD
    V kaši jsem ho zatím nezkoušela, piju ho jen tak na chuť:))

    OdpovědětVymazat
  8. Pěkný blog, můj je http://changeyourbodyandlifestyle.blogspot.cz/ :)

    OdpovědětVymazat
  9. a mně to sojovy prostě nechutná :D nemůžu si pomoct :D

    OdpovědětVymazat
  10. alpru nějak nefandím... taky mi to nechutná :D

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj mohu se zeptat kde moeko kupujes

    OdpovědětVymazat
  12. Ted jsem si koupila nejakej mandlovej drink s cokoladou od alpra,ceka v lednici,sbiram odvahu:-) zacinam s blogem lehulife.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  13. Potom, co jsem zjistila, že je možné všechny různé druhy mléka (kokosové, mandlové, apod.) pořídit v Lidlu za zlomek ceny, tak jsem tedy přestala nakupovat ty zmíněné a předražené alpro mléka. Teď z nich s dcerkou vymýšlíme všemožné recepty, například smoothie, do kterého nacpeme mišmaš ovoce :-) Navíc máme doma nový mixér, který po použití slevového kuponu vyšel na necelou tisícovku, tak je práce snažší ;-)

    OdpovědětVymazat