pondělí 3. prosince 2012

Obalovaný celer pečený v troubě s dipem (265 kcal)

1 porce:
200 g celeru (88 kcal)
5 g celozrnné mouky (18 kcal)
1 bílek (16 kcal)
1 toast Active Bonavita (32 kcal)
50 g Albert bílého jogurtu (20 kcal)
10 g Snico francouzská hořčice (9 kcal)
100 g vařených brambor (71 kcal)
50 g rajčete (11 kcal)

Celer nakrájíme na plátky a uvaříme v osolené vodě, plátky jemné poprášíme moukou, protáhneme bílkem a potom ve strouhance, klademe na pečící papír a pečeme v troubě předehřáté na 150C cca 20 minut a v půlce otočíme. Z jogurtu a hořčice (koření dle chuti) uděláme dip. Hotový celer podáváme s dipem, bramborem a rajčátkem.

Takže klasicky jako každé ráno všem přejí hezký den :-). A ať máme už po ránu veselo tak si neodpustím vtípek :-).... "Jde blondýnka a brunetka po pušti a proti nim lev, brunetka vezme písek, hodí mu ho do očí a začne utíkat. Blondýnka stojí a se zájmem se dívá a brunetka na ní začne křičet ať taky utíká, na což blondýnka odpoví - A proč? Já písek neházela!" - Jinak nejsem samozřejmně nijak zaujatá proti blondýnkám, ale zrovna tenhle mám od své výborné přítelkyně, které je blondýnka :-)....

6 komentářů :

  1. úžasný ♥
    hezký den i tobě!
    jsem ráda, že nejsem blondýna a že se proti mě podobné vtipny nemůžou používat :D:D tenhle je dobrý!

    OdpovědětVymazat
  2. Teda, celer miluju, takže tohle ukládám a díky za inspiraci!

    OdpovědětVymazat
  3. děkuji, dneska už je lépe :) vtip je dobrý :D

    OdpovědětVymazat
  4. Brrr celer :D:D ale jinak ti to vypadá velmi dobře ;) mám na to chuť, ale asi bych dala něco jiného místo celeru. Můžu si tvůj blog ddát do oblíbených?:) Jsem tu skoro pořád jen nekomentuji, protože na blogspotu nevím prostě nerada komentuji :D:) Jinak sledovala jsem tě na blogu, ale i tady jen bez komentů:) tak nebude ti to vadit?:)

    OdpovědětVymazat