pondělí 8. října 2012

Tipy pro krásný zadeček

   Než přejdu k samotnému článku opět přidám něco úvodem  :-)...
   Vždy jsem měla větší zadeček - měla a budu mít, asi vrozené či dědičné, i v době, kdy mi bylo 15 let a měla jsem postavu afrického hladovějcího děcka jsem měla větší zadek. Když jsem se sebou začala něco dělat, bylo mi jasné, že nikdy nebudu mít takové ty dva mini kmínky, ale věděla jsem, že ho minimálně můžu zpevnit a tvarovat a taky jsem tak dělala. Dokonce mi je i občas pochválen, takže paradoxně jsem na svůj zadek, který jsem dříve nenáviděla pyšná :-).   
   Nejhezčí byla pochvala od jednoho chlapa, který mi řekl, že mám nádherný zadek a záda... přiznám se, to se zády mi do hlavy moc nešlo tak jsem se musela zeptat, jak to myslí - prý hezky tvarované do S. Rozesmálo mne to a nikdy jsem mu nepřiznala proč - mám totiž křivou páteř - proto to "úžasné" S :-D...

Tak a teď k těm tipům :-)




1) Schody, schody, schody :-).... Chůzi do schodů jsem vychvalovala již v jedom článku (zde) a opět jí musím zmínit... Ideální pohyb pro zadeček :-).
2) Strava - ano klasika, vysadit sladké a limonády.
3) Omezte sůl - sůl zadržuje vodu v těle což způsobuje celulitidu, kterou máme hlavně kde? No přece na zadku a stehnech... (jinak zase o celulitidě jsem psala také - tu :-))
4) Kolo - ano, jízda na kole je také úžasné cvičení, kde procvičíte veskrze celé tělo a krásně tvaruje zadeček.
5) Tanec - když už někde jsem a vím, že do sebe dostanu nějakou tu kalorií navíc alkoholem tak alespoň tancuji jako o život :-)...
6) Kickbox - výkopy krásně tvarují zadeček, tenhle tip mám od kamarádky, která kickbox cvičí. Když jsem byla u ní na kafču, tak jsem viděla její ségru jak trénuje právě výkopy, divila jsem se, že se na "kb" dala také - ne nedala, jen cvičila zadek ;-).
7) Dřepy - Další cvičení, které úžasně potrénuje Vás zadeček!

A víte, že zadeček můžete cvičit i při úplně běžných věcech?

Při vaření kafe, žehlení a podobných aktivit stahujte půlky k sobě nebo si pomalu stoupejte na špičky a držte zadeček zpevněný :-).....

A co pomáhá Vám k udržování zadečku v kondici?


10 komentářů :

  1. A kde je behanie? :) Za mnou bežal na polmaratóne jeden kluk údajne celú dobu iba kvôli môjmu zadku. :D Tiež ho mám odjakživa väčší, ale evidentne to má úspech.

    OdpovědětVymazat
  2. určitě koukni, já ji mám rozhodně radši než Jill, je mi i o dost sympatičtější :) taková pochvala vždycky hooodně potěší :)

    OdpovědětVymazat
  3. souhlasím a tancuji :) ale sladké si neodpustím. .:D

    OdpovědětVymazat
  4. Neboj, neskončím :) Už jsem se na tom stala určitým způsobem závislá a každý den si udělám aspoň tu hodinu na svůj blog a na pročtění těch vašich :) A článek je super, zrovna návod na pěkný zadeček se mi hodí :)

    OdpovědětVymazat
  5. Hej, schody schody schody :D Ja všade chodím po schodoch, už ani neviem čo je to slovo eskalátor :D

    OdpovědětVymazat
  6. Super tipy. Mě teda poslední dva roky nejvíce pomáhá práce na zahradě. Zní to sice strašně banálně, ale předěláváme zahradu, takže tam je té fyzické práce dost. A když třeba děláme dřevo na zimu, tak je tam dřepování víc než dost. :) Ale manžel už občas neví, kam by mě ještě uvrtal. Zrovna nedávno přišel s tím, že mě naučí svářet, abych mu pomohla udělat nový gril. No chápete ho?! :D

    OdpovědětVymazat
  7. Zdravím, chtěla bych se zeptat, zda hodinky umějí třeba i nějaké funkce které ostatní hodinky úplně nezvládají. Jako třeba měření rychlobruslení, kiteboard, inline brusle, jóga, horolezení atd. Hledám něco, co je asi pro náročnější sportovce a nechci se spokojit jenom tak s něčím. Koukala jsem už na různé hodinky ale zatím jsem na nic takového nenarazila.

    OdpovědětVymazat
  8. Dá se zadeček třeba vytrénovat i běháním? Já totiž před pár měsíci po dlouhé době zase začala běhat a musím říct, že mě to dost chytlo. Snad u toho vydržím. Jen si musím sehnat nějaké lepší boty na běhání. Teď běhám v klasických teniskách a ty nejsou co se týče pohodlí nic moc. Dívala jsem se ale na takové skechers dámské tenisky a ty vypadají docela dobře. Myslím že na běhání by mohly být super. Asi zkusím objednat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z vlastní zkušenosti můžu říct, že to jde, ale chce to určitě do toho "přimíchat" i nějaké jiné cvičení, ideálně nějaké dřepy atd. Sama teď taky hodně běhám a dost mi to pomohlo s hubnutím. Je ale pravda, že já běhám zatím jen kratší vzdálenosti. Například na maraton bych si asi netroufla. I když někdy do budoucna bych to ráda zkusila.

      Vymazat