středa 13. března 2013

Celozrnné palačinky s karamelizovaným jablíčkem (277 kcal)

1 porce:
30 g clz mouky (105 kcal)
1 bílek (16 kcal)
75 ml polotučného mléka (36 kcal)
10 g třtinového cukru (40 kcal)
1 menší KL másla (18 kcal)
100 g jablka (62 kcal)

Nejdříve jsem si připravila suroviny na náplň - protože až budou vše palačinky tak to bude rychlé :-)... Takže dala stranou cukr - 10 g jsou cca dvě KL, máslo a jablko nakrájela na malé kousky, jinak 100 g je menší kus. Mouku jsem smíchala s mlékem a bílkem a na nepřilnavé pánvi jsem udělala dvě palačinky a dala je stranou a na rozpálenou pánev hned dala cukr a začala míchat, cukr začne karamelizovat hodně rychle, přidala máslo a jakmile se vše rozpustí a vmícháme do sebe (ale opravdu fofrrrrr :-D) tak přidáme jablko a opět promícháme, aby se ve směsi obalilo a potom už jen plníme palačinky :-).

PS1: Jako vždy krásné ranko holky :-).

PS2: Doteď jsem používala mouku celozrnnou pšeničnou a dnes žitnou (upřímně jen z toho důvodu, že jsem jí koupil omylem :-D) - je chuťově trošku jiná, hrubší a pracovalo se s ní malinko hůř - tedy mne, z pšeničné clz udělám tři malé palačinky a zde jen dvě, ale je to výborná změna. 

PS3: Moc moc se omlouvám, že Vás dostatečně neobíhám :-(, ale je fofr, jak jsem Vám v pondělí nastínila svůj týden, tak opravdu probíhá :-/... Takže dnes jdu z denní rovnou na nočku....

11 komentářů :

  1. Ty kráso, no to vypadá :-)úžasně!!:-)

    OdpovědětVymazat
  2. tobě taky krásné ráno! :))
    Palačinky vypadají krásně, asi swe ohdhodlám a na snídani si udělám někdy něco jiného, jak kaši! :D

    OdpovědětVymazat
  3. dobré ráno! :) kráása!

    OdpovědětVymazat
  4. Bezva tip na snídani. :))
    Už se mi sbíhají sliny. :P

    OdpovědětVymazat
  5. jé to vypadá božsky, jsem teď dosnídala, ale příště si to ráno dám! Držím palce, ať zvládneš ten fofr!

    OdpovědětVymazat
  6. Juuu ted pojedu do školy až v uterý, takže budu dva dny navíc kdy můžu zkoušet doma super snídaně..asi zařadím i tuto..:)

    OdpovědětVymazat
  7. opět krásný recep...mnaaam...akorát nevím jak to stíháš dělat k snídani. Já jsem ráda, když stihnu zalít nějakou svoji nominal instantní kaši a smíchat ji se semínkama a plodama goji. Možná bych si ty tvoje dobrůtky snídaňové mohla dělat v o víkendu, když nejdu do práce a mám na to čas. A mám jeden praktický dotaz, co jsi udělala se žloutkem, který ti zbyl? to dáš třeba do skleničky do lednice na použití později, nebo co s ním?
    katka

    OdpovědětVymazat
  8. To vypadá neskutečně dobře...

    OdpovědětVymazat
  9. tyjo to musí být tak dobré!! a vypadá to úplně nádherně :)

    OdpovědětVymazat
  10. To abych měla tak 4 ruce, ne? :D na to jaký jet o fofr :D

    OdpovědětVymazat
  11. Náhodně jsem objevila tyto stránky, protože jsem se dala (spíš byla okolnostmi a vlastní leností donucena) na cestu zdravějšího stravování. A tak jsem hledala celozrnné palačinky - k večeři. Tak jsem zvědavá jak se mi to bude dařit.....

    OdpovědětVymazat