neděle 3. března 2013

Jablečný "cheescake" (celý 826 kcal, 1/4 = 206 kcal)

Malá forma:
8 ks Racio knack žitný s vys.obs.vlákniny (253 kcal)
3 KL - 21 g - medu (68 kcal)
50 ml polotučného mléka (24 kcal)
210 g jablka (130 kcal)
150 g ricotta italat (210 kcal)
znovu  3 KL - 21 g - medu (68 kcal)
90 g jablečná přesnídávka Hamé (73 kcal)

Postup je velice jednoduchý a je i přesně vidět na fotkách níže :-). Knackebroty jsem nahrubo nalámala a nasucho rozmixovala, potom jsem přidala 3 KL medu a mléko a znovu rozmixovala a směs jsem napěchovala a utlačila do malé formy a zapekla při 180C cca 10 minut. Jablíčka jsem mezitím nastrouhala a potom rovnoměrně položila na upečený základ z knacků. Ricottu jsem vymíchala s medem a jablečnou přesnídávkou a tuto směs položila na nastrouhaná jablka, uhladila a nechala přes noc v lednici.


 Jinak přes noc to opravdu stuhne - když jsem při přípravě na jablka nandala směs z ricotty tak jsem se bála, že to rozhodně nezatuhne, ale opravdu 12 hodin v lednici udělalo své :-).... Jinak rozhodně doporučuji, je to lahoda a veskrze zdravá, takže hurá do toho :-).

Takže opět a znovu (už si s tím připadám trapně, ale co jiného ráno popřát, že :-D) jako každý den - krásné ráno, příjemnou snídani a úspěšný den a pro mne dobrou noc :-).

16 komentářů :

  1. podobný dělám :) vypadá nádherně

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já cheescake ještě nedělala :) možná ho zksím

      Vymazat
  2. Koukám, to je ultralehké, to musím někdy zkusit!! Jen to čekání, já bych ho snědla hned :D

    OdpovědětVymazat
  3. recept opsaný, vyzkouším brzy!! asi budu muset vytáhnout robot a naučit se ho ovládat, protože mixování tyčákem je někdy o nervy :D díky za super recepty!!!!!!

    OdpovědětVymazat
  4. Mňam:) Poslední dobou se všude vynořily recepty na cheescaky..:) Budu se muset odhodlat a taky nějaký udělat:)

    OdpovědětVymazat
  5. Vypadá to ůžasně.Já ale do knekebrotů, dám místo medu třtinový cukr.Med dám až do ricoty.Je mi líto že se při pečení všechny prospěšné látky z medu zničí.Jinak jsou tyto stránky mé nejoblíbenější.Koukám na ně každý den.Líbí se mi že jsou zde recepty upraveny pro 1 osobu.Už vím kolik těstovin jáhel apod.dát na 1 porci.Díky moc.

    OdpovědětVymazat
  6. Jsi dobrá, že pořád něco tvoříš:)

    OdpovědětVymazat
  7. Mńam, jednoduché a super! Už se těším až si ho udělám:)

    OdpovědětVymazat
  8. Jé tak to vypadá ale fakt výborně :) Né že bych snad měla všechny potřebné ingredience ale myslím si, že by stálo i za to si je kvůli této dobrotě pořídit, případně můžu experimentovat :D

    OdpovědětVymazat
  9. No tak tyto knacky nemám, ale neměl by být problém je nahradit jinými - třeba http://www.vaselekarna.net/eshop/zdrava-vyziva/knuspi-crispbread-150g-fitness.html

    Jinak já knacky ani podobné vůbec nejím. Ale určitě by to šlo nahradit BeBe extra cereální, ty teda taky nejím, ale na nich si ujíždí mamka tak doma zásobu máme:)
    Světla

    OdpovědětVymazat
  10. Ten vypadá krásně, hodně vláčně! :)

    OdpovědětVymazat
  11. teď ho baštim a je skvělej !!!! :)) jen místo ricotty jsem dala tvaroh, ale je báječnej ... díky moc za recept ;)

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj Adele, tenhle recept vypadá naprosto skvěle :). Jinak to je klasická dortová forma?

    OdpovědětVymazat
  13. Zajímavý recept, pěkné obrázky, velmi chutné, že líbí se mi váš blog má mnoho variant a je vysoce kvalitní... Zveme vás na návštěvu můj blog Valencie, s tradičními recepty regionu Valencia.

    http://valenciagastronomic.blogspot.com.es

    Tento týden "Koblihy dýně". příští týden "Mona Velikonoce ve Valencii". Chceš přijít?

    V mém blogu můžete najít překladatele do svého jazyka

    Navíc, pokud se vám líbí valencijské gastronomii, můžete umístit HTML kód na svém blogu a budete mít přímý přístup do mého blogu.

    OdpovědětVymazat
  14. Join a local Wedding Vendor's AssociationSearch online to see if you can work one way or both ways and make huge profits. Always take advantage of new" platforms" such as security, logistics, and life story. You can see where to cut down on profiteers who were ordering blank Cardinals jerseys and getting them personalized with Tillman's name and No.
    But what it boils down to for a private company in Mumbai.


    My blog ... business plan consulting

    OdpovědětVymazat