úterý 12. března 2013

Ochutnala jsem - Celius Fit and Slim

Když mi přišla na meil nabídka ochutnat za recenzi nápoje Celius Fit and Slim tak jsem neodolala, protože podobný výrobek jsem nikdy neochutnala a neozkoušela... Takže přicházím s recenzí :-).
Samozřejmě se jako vždy podíváme na to o co se vlastně jedná, popis výrobce, nutriční hodnoty a jak výrobek chutnal mne :-), tak jdeme na to....


Nejdůležitější otázka (ne nebojte, není to "být či nebýt" :-D), ale o co vlastně jde?
Celius Fit and Slim je redukční dieta - (potravina určená pro zvláštní výživu) - ve formě koktejlu s příchutí banánu, čokolády, jahody nebo vanilky s vyváženým obsahem všech hlavních složek sacharidů, bílkovin a tuků. Slouží jako snadná náhrada jednoho až dvou hlavních denních jídel. Pohodlná příprava (ve vodě nebo odtučněném mléce), vhodná jako alternativa dietních opatření bez rizika vynechání jídel.

Popis výrobce:
Koktejl Celius Fit and Slim navíc obsahuje předepsané množství vlákniny, která zvyšuje sytící index a potlačuje tak projevy hladu. Obsahuje L-karnitin, který je nezbytný pro spalovaní přebytečných kalorií z tuku v kosterním svalstvu. Pro ještě efektivnější účinek je koktejl doplněný o koncentrát brazilských plodů Acaí s obsahem antioxidantů, vitaminů a omega 3 kyselin.
  • jednoduchá příprava bez časových nároků a vybavení
  • předepsané množství kalorií na porci a dávku bez nutnosti starostí s přepočítáváním kalorií
  • s detoxikačním účinkem Acai plodů a s antioxidanty
  • s obsahem vlákniny a L-karnitinu, s vitamíny a minerály
  • určeno jako náhrada jedno či více jídel v rámci celodenní stravy
  • balení obsahuje 10 hlavních jídel
  • pouze 202 (banán, jahoda, vanilka) - 209 kcal (čokoláda) v jedné porci
  • schválené Státním zdravotním ústavem ČR jako potravina pro zvláštní výživu - redukční dieta.
Více o tom, jak může koktejl fungovat jako náhrada stravy se dočtete na oficiálních stránkách - ZDE.

Příprava:
Příprava jedné porce, která má nahradit hlavní jídlo (48 g prášku - 3 PL - vážila jsem to a celkem to odpovídá) je následující - 3 PL smícháme s 250 ml vody a buď si pomůžete mixérem nebo šejkrem.

Nutriční hodnoty:
Mne došly 4 příchutě - jahoda, vanilka, čoko a banán a tady si ukážeme jak je na tom vanilka (ony jsou stejně všechny 4 příchutě na tom skoro stejně)




 Tak a poslední záležitost :-).... Co na to já :-):


   Všechny příchutě jsem ochutnala podle "předepsaného" způsobu, teda 3 PL s 250 ml vody a čokoládu k tomu ještě jako koktejl s 125 ml mléka. Co se týče chutě, určitě u mne největší úspěch (ok, když vynechám čokoládu s mlékem :-D....) měl banán a jahoda. Co mne překvapilo, že když jsem si dala koktejl k snídani tak mne opravdu zasytil, protože se přiznám, že v tomhle ohledu jsem byla trochu skeptická :-).


   Přiznám se, že v rámci toho, že jsem v tomhle opravdu nezkušená (čestné skautské, že tohle je moje první zkušenost s tímhle druhem "diety") dala jsem vše ochutnat i mamině (která již má bohatší zkušenosti :-D) a jedné kamarádce (která je na tom stejně jako mamina - taky mnohem bohatší zkušenosti :-)). Mamina má teď rozpité koktejly na podobné bázy od jiné společnosti a říkala, že zasycení bylo cca stejné, ale chuťové jí chutná více značka, kterou právě konzumuje. U kamarádky to bylo obráceně, také teď jí (no spíše pije, že....) koktejly (jiná značka, než o které píšu a i jiná značka než kterou pije mamina) a oproti mamině byla chuťově mnohem spokojenější s tímhle výrobkem, než který právě užívá....

No a co já - ok, koktejly mi chutnali moc, ale vždyť mne znáte, já mám mnohem raději, když si jídlo můžu vychutnat i očima, takže si raději k snídani udělám kaši a k obědu zeleninku, maso a podobné.... Je pravda, že mi už dvakrát "koktejl" zachránil prázdný žaludek :-)... Když jsem po noční zaspala na pohovor a mohla jsem si vybrat ze tří variant - vyrazit s prázdným žaludkem / modlit se, že si po cestě stihnu koupit nějaké sušenky / a nebo 3. varianta kterou jsem zvolila já - nasypat do lahve prášek, vodu a po cestě v tramvaji se "najíst" a druhá situace, kdy jsem volila, jak budu "jíst" na celodenním pohovoru - opět jsem zvolila tento způsob.

Takže finální shrnutí? Ok, koktejly mi chuťově vyhovovaly, zasytily, ale já prostě raději ten talíř a příbor :-)... ale znáte to - proti gustu.....

Jinak pro zvědavce :-)... odkaz na oficiální stránky - http://www.fit-slim.cz/

8 komentářů :

  1. Je to zajímavé a když opravdu člověk nemá čas, může to být fajn :-) ale každý den bych to asi nechtěla:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Mně tohle vždycky docela lákalo zkusit. Ale stejně tak mě lákal proteinový prášek a z toho jsem víc než zklamaná, prostě mi to nechutná a přijde takové jako umělé. Takže se raději nebudu pouštět ani do těchto nápojů... Jak píšeš, lepší je vlastní příprava a normální jídlo :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Taky nejsem zrovna koktejlový typ, stačí mi protein po cvičení :)

    OdpovědětVymazat
  4. taky se přidávám k tobě a holkám... já si taky radši dám klasické jídlo a řádně si ho vychutnám, "pití" mi normál jídlo prostě nenahradí :) brala bych ho pouze taky jako nouzovku, když by to opravdu jinak nešlo

    OdpovědětVymazat
  5. Nevím no, přesně jak píšeš když jídlo nemůžu ukrojit (nebo aspoň nabrat lžičkou) tak to není ono :D Neřeknu kdyby to bylo jako doplněk k jídlu, ale "tekutá strava" mi sympatická není :)

    OdpovědětVymazat
  6. Přesně, jídlo se má jíst i očima:) Jako záchrana, proč ne..ale normálně rozhodně ne:)

    OdpovědětVymazat
  7. Ja by som to rada skúsiť :)

    OdpovědětVymazat
  8. Chuť hrozná už nikdy

    OdpovědětVymazat