pátek 3. května 2013

Mixit a jejich směs "The Morning Kicker"


Už ve středu (krásně to vyšlo na 1.5.2013 :-)) jsem uveřejňovala článek "3 - 2 - 1 - TEĎ aneb Mixit maraton začíná" o testování Mixit, včera jsem přišla s první várkou "Mixit a jejich Maxisměs Fík" a dnes zde máme druhou ochutnanou směs a to "The Morning Kicker", stejně jako včera zde bude složení, oficiální popis od Mixit, nutrické info, jak chutnalo mne a fotky :-)....
Tak jdeme na to ...


 
Složení:
Pohankové lupínky křupavé, pšeničné vločky, kukuřičné lupínky (ječ.slad, sůl), goji, kávové boby v polevě z hořké čokolády (kakao, soj.lecitin, cukr)

Oficiální popis od Mixit:
Jednoduchost, osvěžení a nakopnutí.. Taková je naše odpověď na ospalá rána a boj s únavou. Budete překvapeni, jak chutně se dá probouzet.



Nutriční hodnoty na 50g:
Kcal :   184
Bílkoviny :   5,5 g
Tuky :   3,5 g
Sacharidy :   31,5 g
Tady (a u všech dalších směsí) musím akorát opakovat komentář ze včerejšího článku - bohužel mi zde chybí hodnota pro vlákninu... Je super, že jinak mají uveřejněné všechny hodnoty, ale přece jen škoda, že zrovna ta vláknina chybí :-(.

A jak chutnalo mne :-)? :
   Jako první musím hned napsat, že co mne "šokovalo", ale velice příjemně, bylo neuvěřitelné množství goji a kávových bobů v čokoládě! Čekala jsem takovou tu klasiku, kdy na ilustrační fotce máte všeho spousty a ve finále hledáte suroviny lupou s pinzetou, tady mi přišlo, že je toho snad naopak - ještě více než na ilustrační fotce :-) a to jsem směs opravdu řádně promíchala, ale nebylo vše např. jen v jedné části balení a já potom při další konzumaci nejedla jen vločky, takže za poměr surovin palec nahoru a klobou dolů :-).
   Jinak jak jsem psala hned v úvodu, ve složení, směs obsahuje pohankové lupínky, které jsou opravdu cítit, takže předem těm, co vše co "zavání" pohankou obcházejí obloukem rozhodně nedoporučuji, ale pro ty, kteří naopak pohankovou chuť mají v oblibě naopak doporučuji :-).
   A třetí věc, kterou musím vychválit do nebe jsou kávové boby v čokoládě. Ochutnala jsem tuhle lahůdku poprvé a je to absolutně dokonalé! Pokud někde potkám kávové boby v čokoládě tak kupuji a to ještě i do zásoby :-D... Nebo pokud některá z Vás ví, kde se dá koupit samostatně tak hned musí napsat :-D....


I tahle směs je samozřejmě na Mixitu k objednání samostatně a to v hotových směsích v balení 750 g za 129 kč.

A co Vy holky? Líbí se Vám více tato směs, nebo včerejší "Maxisměs Fík"? A je mezi Vámi někdo kdo tuto směs ochutnal?

10 komentářů :

  1. tuhle směs miluju! Ty kávové boby v čokoládě jsou naprosto nejlepší :)

    OdpovědětVymazat
  2. Mě tak strašně nechutnala, až jsem vybrala jen ty boby a goji, snědla to samotné a zbytek jsem hodila do nějakého koláče co jsem pekla :DD opačný konec hitparády než maxisměs fík x)

    OdpovědětVymazat
  3. U nás mají ve zdravé výživě oddíl s váženými semínky, oříšky a podobnými věcmi, a tam mají i kávové boby v čokoládě.

    OdpovědětVymazat
  4. Kávové boby v čokoládě - to zní jako mňami! Děkuji za recenzi!

    OdpovědětVymazat
  5. Mňa pri výbere zmesi odradili práve tie kávové bôby. Kávu nemám rada v akejkoľvek podobe, dokonca ani v koláčoch :D Ale páči sa mi, aké je to krásne farebné.

    OdpovědětVymazat
  6. Kávové boby v čokoládě chci vyzkoušet, ale jsou k sehnání jenom na mixitu, alespoň já je nikde neviděla :( musí být fantastické :)

    OdpovědětVymazat
  7. jé ty boby bych ráda ochutnala, ale ještě jsem na ně nikde nenarazila :) akorát nevím, jestli by se to dalo jíst samotné a ne namočené v čokoládě (nemám ráda ani oříšky v čokoládě atd.. radši všechno hezky přírodní ;) )

    OdpovědětVymazat
  8. Kávové boby v čokoládě sem si vždycky kupovala ve Wittard of Chelsea, vážně výborný. ;-)

    OdpovědětVymazat
  9. Také mi chybí údaje o vláknině, to je dost zásadní údaj! Ale jinak tahle směs vypadá super! :)

    OdpovědětVymazat
  10. Ano, ty kávové boby jsou božské!
    Když jsem do toho poprvé kousla, přišly mi až moc intenzivní, ale pak jsem si zvykla a teď, když jím tuto směs, tak vždy ty boby vybírám a jím samotné, aby mi zbytek směsi "nepokazil" jejich lahodnou chuť... :)

    OdpovědětVymazat