středa 3. října 2012

Hubnutí dle Vašeho znamení



   Včera večer jsem narazila na starší článek o hubnutí a ne tak ledajakém :-).... A o co šlo? O hubnutí dle znamení. Normálně na tohle "překopírování" článku opravdu nejsem, ale např. u mne jako o u blížence se krásně trefili. Proto přikládám článkem (dole máte samozřejmě i odkaz na stránky, kde jsem článek našla), třeba i u Vás se "trefí". Jak jsem psala, u mne jako typického blížence (a to jsem tuplovaný, jak říká moje kamarádka - "jsem její malý schizofrenní blíženeček ;-)) trefili špičkově ;-).




Berani (20.března - 20. dubna)
Soutěživí berani, když se pro něco rozhodnou, pak ve svém úsilí obvykle zvítězí. Proto jsou schopni držet i velmi přísné diety, kde jsou ale také vidět rychlé výsledky. Jsou velmi netrpěliví, a když nevidí rychlé výsledky, přepadne je zklamání. A jak rychle se pro hubnutí rozhodli, tak rychle od něj i upustí.
Vhodné diety: Atkinsonova (s vysokým obsahem bílkovin a s nízkým obsahem sacharidů). Tato dieta je velmi přísná, přesto akčním beranům zajistí dostatek energie a pak hlavně rychlé výsledky.
Cvičení: aerobic, běh či v podstatě každý sport, kde můžete jít až nad své limity

 Býk (21.dubna - 21.května)
Jedno z nejsmyslnějších znamení, které je ale tak zaměřené na uspokojení svých potřeb a potěšení, že jen těžko odolává nejrůznějším svodům. Je tak pro něj nutné plánovat jídelníček hodně dlouho dopředu.
Vhodné dieta: Objemná, která umožňuje sníst velké množství správného typu potravin např. zeleniny.  Zároveň by v ní měl být prostor i pro hříšné potraviny, jež dotyčný miluje. Býci by měli do svého jídelníčku zařadit pomalu se spalující sacharidy, jako je tmavá rýže, celozrnné pečivo či sušené ovoce - vše, co dokáže člověka rychle zasytit a naplnit.
Cvičení: Cokoliv, co probudí býkovu tvrdohlavost. Býk se potřebuje zaměřit na cíl, jehož chce dosáhnout. Poté je schopen věci neustále opakovat, dokud kýženého výsledku nedosáhne. Takovým cílem může být např. uběhnout 5 km za 30 minut.

Blíženci (22. května - 22. června)
Blíženci neradi stojí na jednom místě, milují rozmanitý život a tak je pro ně velmi těžké držet delší dobu dietu, ale i dodržet cvičební režim.
Vhodná dieta: Pestrá - a to doslova. Jídelníček by měl obsahovat velké množství různých potravin, tak aby se jedno jídlo neustále neopakovalo. Nejdůležitější je u blíženců dbát na odbourání nejrůznějších svačinek v podobě sladkostí, lupínků a nahradit tyto kalorické bomby ovocem. Nakrájené ovoce by mělo být nonstop součástí tašek a kabelek blíženců. Blíženci by měli zároveň hledět na to, aby alespoň oběd či večeři jedli v klidu u stolu a ne neustále za běhu.
Cvičení: Vyzkoušejte kombinaci aerobiku a velmi intenzivního tréninku v posilovně či na hodinách kick boxu. Blíženec se jednoduše nesmí nudit.

Rak (23.června-23.července)
Raci snadno podléhají záchvatovitému přejídání. Většina lidí je překvapená, co všechno je schopen i velmi štíhlý rak spořádat. Je to dáno osobnostní přecitlivostí, kdy právě tito lidé ve stresu a smutku hledají útěchu v jídle.
Vhodná dieta: Dieta Dr. Daniela Amena - která se zaměřuje na pět mozkových typů a jejich spouštěče pro záchvatovité přejídání. Podle studií doktora Amena právě špatné fungování určitých mozkových oblastí nese vinu za to, že se nepřinutíme jít cvičit nebo přestat s přejídáním. Ve své knize Změňte mozek, změňte tělo srozumitelně vysvětluje, jak mozek funguje a co se děje, když některá jeho část nepracuje správně. Zaměřuje se na snižování váhy a ukazuje, jak se optimálně stravovat, aby mozek prospíval a nevolal po nevhodných potravinách, po nichž se tloustne.
Cvičení: Učiněným peklem pro raky mohou být tvrdé až agresivní tréninky v podobě boot campu.  Vyhovovat jim více bude zklidňující cvičení v podobě Tai-chi, jógy či plavání.

Lev (24.července-23.srpna)
Velmi soustředěné znamení, které když se pro něco rozhodne, tak nalezne dostatečnou energii i odhodlání, aby to dokončilo.
Vhodná dieta: Bílkovinná - lvi milují mléčné výrobky jako sýr a smetanu a zároveň i hovězí maso, což jim ve skutečnosti příliš nesvědčí. Při hubnutí je mnohem výhodnější mléčné výrobky vyměnit za malé, ale vysoce bílkovinné dávky stravy v podobě vajec, ryb a luštěnin. Čím méně budou jíst lvi sacharidů, tím snáze budou hubnout.
Cvičení: Lvi milují výzvu, takže jsou pro ně vhodné nárazové varianty cvičení jako je např. squash, zumba či cvičení v posilovně.

Panna (24.srpna-23.září)
Panny jsou velmi naivní a snadno podléhají reklamám a nejrůznějším lákavým přípravkům na hubnutí. Vše u nich ale funguje chvilku a ne v dlouhodobém horizontu.
Vhodná dieta: Lehká strava bohatá na vlákninu. Panna je velmi citlivá na stres, což se u ní často projevuje žaludečními nevolnostmi. Neměla by tedy přetěžovat svůj trávicí systém těžkým jídlem. Měla by se vyhnout tučnému masu, tučným mléčným výrobkům, ale i pečivu. Naopak jídelníček by měl obsahovat potraviny bohaté na vlákninu jako čerstvé ovoce, saláty, ořechy či ryby a mořské plody.
Cvičení: Cvičení zaměřené na tvarování postavy - kam patří pilates, cvičení na vibrační plošině, jóga

Váhy (24.září-23.října)
Váhy celý svůj život staví na harmonii a rovnováze, a tak pro ně není těžké tyto dva nejdůležitější životní elementy začlenit i do svého jídelníčku. Mezi váhami lze nalézt nejvíce makrobiotiků a vegetariánů.
Vhodná dieta: Dieta zaměřená na hlídání glykemického indexu, tak aby se zharmonizovala hladina cukrů v krvi.  Váhy obecně více trpí na onemocnění ledvin a kostí, a tak by měli dbát převážně na potraviny bohaté na vápník a na dostatek tekutin.
Cvičení: Velmi nenáročné cvičení jako je jóga případně rychlá chůze apod.

Štír (24.října-22.listopadu)
Štír potřebuje tvrdý režim, který ho bude tlačit až nad jeho hranice. Pokud ho má, pak dosáhne všeho, co si usmyslí. Bez režimu je ale naprosto ztracený.
Vhodná dieta: Štíři často trpí hormonální nerovnováhou, proto by měli do svého jídelníčku zařadit co nejvíce zdravých tuků v podobě tučných ryb. K redukci hmotnosti pak štírům vyhovují extrémní diety. Například dieta Tima Ferrise, o které se zmiňuje ve své knize Čtyřhodinové tělo. Jedná se o superjednoduchou nízkosacharidovou dietu, ve které člověk musí odbourat ze svého jídelníčku všechny sacharidy, ovoce a mléko, ale jeden den v týdnu může jíst úplně vše. Jedná se o extrémní dietu, což je štírům blízké.
Cvičení: Štírům vyhovuje přísný režim, tudíž jim lze doporučit bojová umění, kickbox, ale i boot camp

Střelec  (23.listopadu-21.prosince)
Smyslní, silní a energičtí střelci milují cestování, exotiku, a proto by tomu měli přizpůsobit i svůj životní styl. Podle astroložky střelce hodně ovlivňují játra, která je nutné čistit velkým množstvím vody. Střelci by měli i své tělo pravidelně detoxikovat např. zeleninovou šťávou z mrkve či červené řepy.
Vhodná dieta: Orientální strava, která obsahuje hodně ryb, ořechů, semínek, zeleniny a celozrnnou rýži.
Cvičení: Turistika, cyklistika, běh - v podstatě cokoliv na čerstvém vzduchu

Kozoroh (22.prosince-20.ledna)
Kozorozi jsou mistři sebekázně. Dokážou se naplno soustředit na svůj cíl, pokud si něco umanou, obvykle toho dosáhnou.
Vhodná dieta: Pestrá strava - kombinace kuřecího masa, zeleniny, vajec, rýže a těstovin a to nejlépe ve formě polévek.
Cvičení: Kozorozi jsou individualisté, a jestli jim něco nevyhovuje tak týmové sporty. Proto jim více vyhovuje cvičení v posilovně či jogging.

Vodnář (21.ledna-19.února)
Svobodomyslný vodnář má problémy s dodržováním všech pravidel. Je to rebel, který si rád dopřává, a je tedy u něj těžké držet jakékoliv diety.
Vhodná dieta: Vodnáře ovládá nervový systém, tudíž je nutné ho náležitě posilovat. Měl by se tedy zaměřit na konzumaci potravin bohatých na vitamin B - listová zelenina, tuňák či vejce. Pokud chce vodnář skutečně zhubnout, potřebuje změnit kompletně způsob svého stravování. K tomu mu nejlépe pomůže hypnóza.
Cvičení: Vodnářům vyhovuje pozvolné, ale dlouhotrvající tempo. Proto by měli zkusit ultramaraton, cvičení na trampolínách, ale i zumbu či power jógu.

Ryby (20.února-20.března)
Intuitivní, soucitné ryby potřebují pozvolný až relaxační režim, kde nevydají tolik energie. Pak jsou v pohodě a i hubnutí jim jde snáze.
Vhodná dieta: Nízkotučná asijská strava, která je bohatá i na přírodní zrychlovače metabolismu jako je zázvor či česnek.
Cvičení: Strečink, plavání a tanec, který blahodárně pomáhá i k úlevě od stresu.

http://www.novinky.cz/zena/zdravi/270499-stale-drzite-diety-a-zadna-nefunguje-zkuste-hubnuti-podle-znameni.html

17 komentářů :

  1. Panejo. tak to slyším poprvé. Jen nevím, zda se mi trefili do "šálku". Jsem ryba, nízkotučné věci ráda nemám, je to jen voda a energii vydávat potřebujui, jinak jsem pak unavená! :D
    Třeba se někomu trefí..
    Ale pkěný článek! :))

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, takéto veci ma vždy bavili. Žiaľ, u mňa sa jedlom moc netrafili-polievky veľmi nemusím. Ale cvičenie- posilka a jogging sedia na mňa úplne! :)

    OdpovědětVymazat
  3. mslím že to na mě moc nesedí. Jsem beran a aerobic nesnáším- nebaví mě. Nejsem na sporty, kde na mě může někdo koukat :-)

    OdpovědětVymazat
  4. děkuju :) u první věty jsem se pobavila :D na mě to sedí tak z půlky :) už dlouho chci zkusit jógu a tu ji mám přímo doporučenou, takže další důvod proč neotálet a jít :)

    OdpovědětVymazat
  5. Přiznám se, že o této dietě sem ještě neslyšela, ale líbí se mi. Opravdu mě překvapilo, že na mě jakožto býka sedí, že si ráda občas dopřeju,ale umím se také udržet, když si to dám za cíl. :)
    Jinak se mi velice líbí tvoje stránky Adele, přemýšlela sem o tom, že bych si vedla vlastní blog a zjistila sem, že jich je spousta. Pomáhá ti to při snaze splnit svoje předsevzetí možná spíš přání? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju za pochvalu :-)... úplně na začátku jsem měla blog na blog.cz a to byla takový ta klasika - spíš jídelníčky a tak a teď mne začalo hrozně bavit vaření a blogování celkově, takže jde spíš o koníček a + mne to i nutí zkoušet stále nové recepty a nevařit to, co jsem už dělala :-)

      Vymazat
    2. Máš to tu hezky řešené. Tvoje články se dobře čtou a jsou zajímavé. Je vidět, že když něco baví, tak to i nějak vypadá! :) Já sem dřív moc nevařila, sem tam nějakou omáčku, ale to mě nebavilo, protože je moc nejím. Ale teď sem zjistila, že mě vaření baví, když vařím to co mi doopravdy chutná. Takže tvoje recepty určitě vyzkouším. :D

      Vymazat
  6. Né že by se do mě trefili úplně (jsem taky blíženec) ale něco na tom doopravdy bude, například nesnáším nudné cvičení a zatím jsem nevydržela ani u jednoho programu od Jill který se opakoval každý den :)

    OdpovědětVymazat
  7. Adel, chtěla bych si udělat podle tebe tu "Pudinkovou fofr snídani"... se to zalévá studeným nebo ohřátým mlékem? Děkuju, asi bych to měla vědět, ale... :)

    OdpovědětVymazat
  8. tohle dělení na hubnutí podle znamení je podle mě s prominutím největší kravina:)
    každý člověk je jiný, má jiné chutě, jiné tělo, jiný metabolismus...bez ohledu na to, v jakém měsíci se narodil:)

    jsem lev, a smetanu ani hověží maso opravdu nemiluju:D

    OdpovědětVymazat
  9. jsem beran, a semnou to souhlasí :)

    OdpovědětVymazat
  10. Já jsem váha a jóga by mě asi nebavila :D, ale rychlou chůzi praktikuji již mnoho let :D. S těmi ledvinami a vápníkem se trefili. Byla jsem na bodystatu a zjistila, že mé kosti unesou pouze 60 kg a mám 63, takže je přetěžuju, protože mám málo vápníku. Zajímavý článek a to na ty znamení moc nejsem :).

    OdpovědětVymazat
  11. už jen první věta na mě absolutně nesedí: Soutěživí berani, když se pro něco rozhodnou, pak ve svém úsilí obvykle zvítězí. asi jsem se měla narodit o den dříve, abych byla ryba, protože znamení berana se ke mně v některých definicích vůbec nehodí :) s Atkinsonovou dietou ať se jde ten kdo to sepsal, bodnout. já mám jídlo ráda, proč bych se mučila takovými dietami. no ne?

    OdpovědětVymazat
  12. Tyjo, já jsem kozoroh a musím říct, že to na mě sedí. Hlavně teda to s tím sportem. Právě relativně nedávno jsem se konečně našla v běhání. Na to člověk nikoho nepotřebuje a to mi prostě vyhovuje. Teď přes zimu teda chodím běhat asi jen jednou, max dvakrát týdně, ale jak se oteplí, tak bych ráda častěji. Hlavně si ale budu muset koupit nějaké lepší běžecké boty.

    OdpovědětVymazat
  13. Abych pravdu řekla, tak já bych teď také docela potřebovala nějakou dietu. Léto už pomalu klepe na dveře a já teda určitě ani zdaleka nevypadám tak, jak bych si představovala. Jenže jakou dietu vyzkoušet? Mě například docela zaujala krabičková dieta. Myslím si, že něco takového by mělo smysl. Nemáte s tím náhodou zkušenost?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkoušela jste to nakonec? Já o krabičkové dietě slyšela jen samé dobré věci, ale osobní zkušenost bohužel nemám. Nicméně také jsem se před létem snažila zhubnout a docela mi pomohlo to, že jsem po letech opět začala s plaváním. Naštěstí máme na zahradě přelivový bazén takže nemusím chodit nikam na koupaliště ani nic podobného.

      Vymazat