sobota 8. prosince 2012

Tofu na rajčatech s kuskusem (269 kcal)

1 porce:
100 g rajčete (22 kcal)
70 g uzeného tofu Sunfood (118 kcal)
10 g sójové omáčky Heinz (19 kcal)
1 malá KL extra panen.oliv. oleje (20 kcal)
25 g kuskus (90 kcal)

Tofu nakrájíme na malé kostičky a zalijeme sójovkou. Na oleji osmahneme tofu se sójovkou a po chvilce přidáme rajčatam, promícháme a necháme ještě chvíli na pánvi - ale jen aby se rajčátka prohřála. Podáváme s kuskusem.

Jelikož tohle byla rychlovka a k tomu máme zde opět víkend, takže i dnes odpoledne přibude další receptík :-).... a to na "šušenky" :-)... (umím psát a i znám gramatiku, ale s tatíkem jsme domácím sušenkám vždy říkali "šušenky" a jelikož svého tátu i ve svých 23-letech zbožňuji s dětským nadšením, říkám tak sušenkám dál ;-)).

9 komentářů :

  1. všechny ingredience miluju, muselo to být dobroučký!
    taky občas říkáme šušenky :D je hezké,že taťku stále dětsky zbožňuješ :)

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá to skvěle a věřím tomu, že to tak i chutnalo :) Tohle je mé velmi oblíbené jídlo, nedělám ho úplně stejně ale v mnoha věcech se nelíší, uzené tofu mám nejraději ze všech druhů :)

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá to perfektně a už se moc těším na šušenky :)

    OdpovědětVymazat
  4. Já už se 10 let snažím přijít na chuť tofu, ale marně... Prostě to je asi věc, kterou nikdy nebudu schopná sníst.. :D

    OdpovědětVymazat
  5. tak to umí i tvůj taťka :D ale je to od něj moc hezké :) :) tak si dneska odpočiň a načerpej sílu, ať to večer zvládneš :) a těším se na receptík ;)

    OdpovědětVymazat
  6. Jojo,na tohle jílo už jsem taky přišla-je vynikající-akorát nepoužívám sojovku ale bazalkový kečup,mňam!...a ještě když seženu tofu (200g) za 20cku tak je to nejlepší! :)..těším se na šušenky :D...sice jedem dneska slavit,ale pokud budou rychlé,tak je snad ještě tento víkend zkusím (dle surovin) :) no a jdu se vrhnout na ty toje celerové placičky :D..koupili jsme celer a já mu ještě nepřišla na chuť,ani nikdo jiný z naší rodiny, tak doufám v ty placičky :D udělám si je asi s pečenýma fazolema v tomatě (konzerva z Kauflandu za 10Kč-a nutriční hodnoty docela skvělé-100g/390?kj) :)

    OdpovědětVymazat
  7. Já je nechávám přes noc v marinádě ze sójovky, olivovýho oleje a koření (bazalka, oregáno – to dodá jakýmukoliv jídlu skvělou italskou příchuť ;-D).

    OdpovědětVymazat
  8. Miluju tofu a tenhle recept je přímo skvělý a moc dobrý:)))

    OdpovědětVymazat