středa 27. února 2013

Pečený banánový tvaroh (282 kcal)

1 porce:
1/2 - 125 g - nízkotučného tvarohu (87 kcal)
1 vejce (80 kcal)
1 malý banán - 80 g (74 kcal)
10 g brusinek (25 kcal)
1 PL - 15 ml - polotučného mléka (7 kcal)
10 g - 1 PL - vanilkový pudink Dr.Oetker (9 kcal)

Opět je to velice jednoduché :-).  Brusinky jsem pokrájela a zalila mlékem aby trochu změkly. Troubu si předehřejeme na 180C a mezitím smícháme tvaroh se žloutkem, rozmačkaným banánem, pudinkem a brusinkami s mlékem a pořádně promícháme. Bílek vyšleháme do sněhu a přimícháme k směsi a vše přendáme do zapékací misky a pečeme při 180 C cca 30 minut. (zase podle trouby :-)).

Několikrát u podobných receptů padaly otázky zda je vejce nutné - ne není, ale není to bez něj ono :-).... + tohle je má snídaňová porce, takže vejce přidávám i z toho důvodu, aby mne tvaroh zasytil.

Takže jako vždy všem přeji krásné ráno a příjemný den :-).

17 komentářů :

  1. Vypadá to báječně, miluji Tvé recepty a hlavně tyto zapékané tvarohy, vypadají tak lákavě :-) určitě je musím vyzkoušet- šlo by to dát třeba jen bílek bez žloutku? :-) nebo to tak není ono

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělý nápad :) Mám teď spustu tvarohu (farmářský, co byl v Albertu v akci), tak bych mohla zkusit :)

    OdpovědětVymazat
  3. uz ho mam v troube, akorat teda ne bananovy ale s jablkem a rozinkami...cerpala jsem insparaci u tady Tebe, a timhle jednim tvarohem to urcite neskonci, mas tu vyyyborne recepty:-) a tvaroh miluju!!!:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Banán vždy a všude, tohle na Tobě miluju :)))))

    OdpovědětVymazat
  5. zrovna takovýhle recept jsem si o víkendu vymyslela :D
    no vypadá skvěle :)

    OdpovědětVymazat
  6. tak to rozhodně vyzkouším!:)

    OdpovědětVymazat
  7. určitě není vajíčko na škodu, taky si myslím, snídat se má pořádně :)

    OdpovědětVymazat
  8. Vlastně takový banánový tvarožník pro jednoho :) Vypadá to skvěle, u tebe se fakt člověk může inspirovat každý den ;)

    OdpovědětVymazat
  9. Adelko vcera jsem si udelala tento tvuj recept a musim ti napsat, ze jedine stesti bylo, ze jsem ho delala z dvojnasobne davky. Priteli to tak chutnalo, ze na mne malem nezbylo:-) je to fakt dobrota a navic zdrava. Jsi moc sikovna. Vymyslela si to sama? Jeste se chystám udelat o vikendu podle tebe jablickovy cheescake, sezenuli riccotu. Da se v nejhorsim necim nahradit?
    katka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za pochvalu :-)... Pečené tvarohy miluji a banán už je taková klasika :-)... určitě jde ricotta nahradit, např. philadelphií nebo i lučinou, ale chuť je už trochu jiná :-)

      Vymazat
  10. Nu, dámy, nevím.
    Je to nějakého povyku. Pokud máte rády tvaroh a banán, proč jednoduše nevyklopit do snídaňové misky krabičku tvarohu, banán na kolečka, přisypat lžičku lněného semínka a skořici, rozpatlat vidličkou a sníst? To je mňamka a odpadá Vám práce s nějakým pečením.

    OdpovědětVymazat
  11. Konečně jsem se k tomu dostala! Už se peče :) jen nevím, jak to vydržím to rána :-D

    OdpovědětVymazat
  12. Mohu se zeptat zda mohu vynechat pudink? Dík :)
    PS: skoro to samé si dělám já, akorát to nezapékám a nedávám tam právě ten pudink :D

    OdpovědětVymazat
  13. ..mohu mít skromný dotaz do jak velké keramické formy tohle množství dáváš a zda jí vymazáváš/vysypáváš? ...díky moc..Jana...

    OdpovědětVymazat