úterý 30. října 2012

Oběd mého dětství :-) (268 kcal)

Tak tenhle obídek nám dělala máma, když jsem byla malá a zbyl špenát a nechtělo se jí patlat s palačinkama :-)... Měla jsem to moc ráda, tak jsem si to musela připomenout ;-).

1 porce:
150 g vařených bramobr (107 kcal)
25 ml polotučného mléka (12 kcal)
1 vejce (80 kcal)
100 g mraženého špenátu Findus (24 kcal)
1 KL - 5 g másla (37 kcal)
20 g cibule (8 kcal)

Dala jsem vařit brambory, na másle jsem orestoval cibulku a přidala špenát (česnek už nedávám, protože v tomto špenátu už je), osolila, opepřila a nechala chvíli být. Uvařené brambory jsem s mlékem rozmixovala na kaši a nakonec udělala volské oko.

Když chci vejce bez tuku, tak mám 3 varianty - na nepřilnavé pánvi, v toustovači (zní to divně, ale funguje to ;-)) a nebo na pečícím papíře v troubě - dle tvaru poznáte, že já využila toustovač ;-)... Takže krásné ráno všem.

A citát pro dnešní den :-)? - Po dobrém obědě lze odpustit každému, i vlastním příbuzným. (Oscar Wilde)

PS: Pár z Vás se diví, že se vajíčko nepřilepí ;-)... asi jde o toustr, mne se nepřilepilo nikdy a kamarádka pod něj musí dávat kousek másla a nebo prý používá pečící papír... a to já mám teda toustr, co mi dala babička, když si ona kupovala nový - takže opravdu hodně velkého staříka :-)

9 komentářů :

  1. Ten citát je naprosto trefný :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak dělat volské oko v toustovači by mě v životě nenapadlo! Ale je to fakt dobrý nápad, někdy to zkusím. Snad se mi tam nepřilepí :D

    OdpovědětVymazat
  3. recept i citát skvělý:-)
    a bramborové těsto na pizzu by mě taky nenapadlo,i já ji mám v plánu zkusit:-)

    OdpovědětVymazat
  4. S tim toustovacem je to perfektni, jen nemuzu uverit, ze ho normalne vydloubnu a neprilepi se :D

    OdpovědětVymazat
  5. taky mám moc ráda špenát s bramborama a vajíčkem. a ten nápad s toustovačem je fakt super! aspoň zbytečně nebudu špinit pánvičku. Já když chci udělat volské oko, a nechce se mi vytahovat pánvice, tak ho normálně vyklepnu na talířek a dám nachvilku "vlnit" do mikrovlnky a má to uplně stejný efekt ;)

    OdpovědětVymazat
  6. to mě se dotoastovače přilepí vše, i tousty jak je hoch starý! :))
    špenát mám ráda, také to takto často děláme! ;) Nebo dělali? :D
    Vypadá to krásně, akorát teda ty brmbory mám ráda jen oloupané, celé! :)

    OdpovědětVymazat
  7. to je dobře, že tě to tak motivovalo :) já to přesně taky tak cítím (ano a taky po skoro třech letech...), že jsem ta, která jen dává... jinak díky za tip, já dělám vajíčko v mikrovlnce a je to také paráda, vždy bez problémů :)

    OdpovědětVymazat
  8. To s tím vajíčkem je fakt zajímavé, přemýšlím jestli to risknout a zkusit, ale toastovač máme relativně nový takže ta teflonový vrstva není snad ještě seškrábaná tak to asi risknu :D :)

    OdpovědětVymazat
  9. Tak mi sme u babičky měli vždycky na večeři cca 3 volské oka na spoooustě oleje s chlebem :D Ale ten toustovač je sakra dobrý nápad! ;)

    OdpovědětVymazat