neděle 13. ledna 2013

Moje oblíbená trojice čokolád

Čokoláda... u spousty lidí už jen to slovo prý způsobuje příjemný pocit - mohu to potvrdit, já jsem krásný příklad :-)... O čokoládě se bohužel traduje spoustu pomluv, nejčastější dvě jsou např. to, že může způsobovat akné, což není pravda a nebo to, že se po ní přibírá, ale vracíme se ke klasice, pokud Váš příjem převýší výdej, tak se přibírá a jedno zda za to bude moc to, že sníme tabulku čokolády denně nebo se stravuje ve fast foodech... Čokoláda ale také obsahuje antioxidanty a zlepšuje náladu. Dřív mne uspokojila jakákoliv mléčná čokoláda, ale začala jsem být náročnější :-)... A neodpustím si denně po obědě jednu kostičku čokolády a jaké jsou tedy mé nejoblíbenější? Pojďme se na ně podívat :-)...



LINDT EXCELLENCE 85% COCOA

Popis od výrobce:
EXCELLENCE 85 % Cocoa je intenzivní tmavá čokoláda vysoké kvality se silným aroma a plnou kakaovou chutí. Perfektně vyvážená – ani příliš hořká, ani přehnaně silná. V kakaovém aroma lze postřehnout vůni kouře a pražených ořechů, s náznakem lékořice a teplé kůže.

Nutriční hodnoty na 1 kostičku (10 g):
Kalorie = 52 kcal
Bílkoviny = 1 g
Sacharidy = 2 g
Tuky = 4,5 g
Vláknina = 0,75 g

A proč jí mám ráda :-)?
No přece protože je to moc dobrá a kvalitní čokoláda :-)... Sice nepatří mezi nejlevnější, ale prostě mi za to stojí a v rámci toho, že si dám kostičku denně, tak to rozhodně není položka, která by mne zruinovala :-).


FIGARO SLADKÁ VÁŠEŇ MALINA 70% KAKAA

Popis od výrobce:
Složení: hořká čokoláda [kakaová hmota, cukr, kakaové máslo, kakaový prášek se sníženým obsahem tuku, mléčný tuk, aroma, emulgátor (sójový lecitin)], kakaová hmota, cukr, kakaové máslo, kandované maliny [cukr, maliny, jablka, dextróza, ananasová vláknina, barvivo (antokyaniny), zahušťovadla (E 401, E 341), regulátor kyselosti (E 575), aroma], mléčny tuk, kakaový prášek se sníženým množstvím tuku, aroma, emlugátor (sójový lecitin). 

Nutriční hodnoty na 1 kostičku (10 g):
Kalorie = 59 kcal
Bílkoviny = 0 g
Sacharidy = 3 g
Tuky = 4 g
Vláknina = 1 g

A proč jí mám ráda:-)?
Opět se budu opakovat :-)... Je moc dobrá a maliny jsou v ní cítit pouze decentně, žádná extra chemie, nebo mne to tak alespoň přijde :-).... Takže rozhodně doporučuji vyzkoušet.  


LINDT EXCELLENCE CHILLI

Popis od výrobce:
Objevte EXCELLENCE Chilli – jedinečný a rafinovaný chuťový zážitek od Mistrů čokolády Lindt. Tato harmonická kombinace nejjemnější aromatické tmavé čokolády Lindt s vyváženou ostrostí prémiových červených chilli papriček Vás přinutí toužit po další. Obsahuje 47 % kakaa.

Nutriční hodnoty na 1 kostičku (10 g):
Kalorie = 51 kcal
Bílkoviny = 0,5 g
Sacharidy = 5 g
Tuky = 3,2 g
Vláknina = 0 g

A proč jí mám ráda :-)?
Co se týče čokolád s chilli tak jsem jednou žu čoko s chilli ochutnala, mám pocit od milky nějakou extra sérii a ta mi nechutnala vůbec a když jsem si poprvé koupila Lindt Chilli tak to bylo vlastně omylem, prostě jsem se přešáhla a doma jsem na sebe byla dost naštvaná, ale když jsem jí ochutnala... hmmm, výborné, chilli je tam cítit opravdu jen decentně, spíš takový "ocásek", opravdu lahoda :-)... Takže pro ty, co mají rádi trochu nezvyklé chutě jako stvořená :-)...


A jaké jsou Vaše oblíbené čokolády? Tím nemyslím jen hořká, mléčná s příchutí atd, jsem zvědavá na konkrétní značku atd :-)...


16 komentářů :

  1. já poslední dobou kupuju spíš neznámé značky, ale rozhodně víceprocentní :) teď mám například od DasExquisite :D

    OdpovědětVymazat
  2. já už jsem ze 70 % přesedlala na 85 % :D zkouším různé druhy i neznámých značek a kupuju je v jednom mém oblíbeném obchůdku se zdravou výživou, občas sáhnu i po hořké v bio kvalitě, nejlepší mlsání za odměnu!

    OdpovědětVymazat
  3. Také je mám ráda a taková vysokoprocentní s liskovými ořechy nebo s mandlemi, ta taky stojí za hřích. Tu malinovou bych chtěla vyzkoušet, vypadá nádherně a věřím, že když chhutná tobě, bude chutnat i mně :)

    OdpovědětVymazat
  4. Lindt je nejlepší čokoláda pod sluncem !!!! :D jako jedna z mála má v sobě fakt JEN to, co má mít a to ve správnym poměru ... mám ji nepřetržitě na koleji a je to moje (většinou večerní) odměna, jedna (něky dvě :D) ty velké kostičky ... kupuju tu 85%, ale výborná je taky s hořká s hruškou ...

    OdpovědětVymazat
  5. já mám mnohem radši mléčné, a ještě lépe s jogurtovou náplní, hlavně Milku nebo Kinder Čokoládky. Ale i klasická mléčná bez ničeho, nebo s oříškama mi chutná..mmmmma bílá taky!:D ( i když to s čokoládou nemá moc spoleečného :D )
    hořkou si občas taky dám, ale moje chutě neuspokojí:D

    OdpovědětVymazat
  6. J0, krásné čokoládky jsi nám doporučila! :)
    Já už chci strašně dlouho vyzkoušet s Chilli a po tvé recenzi si pro n v brzké době dojdu! :))
    JInak já mám ráda také hořké- více jak 74% ... Obyčejné mléčné mi už nechutí! ;)
    Měj se krásně

    OdpovědětVymazat
  7. Taky zbožňuji s tím chilli, krásně tu chuť dokresluje nebo jak to mám říct. Za mě- čím víc hořká, tím líp! :D

    OdpovědětVymazat
  8. Já mám taky nejradši Lindt Excellence - klasickou 70%, jahodovou, kokosovou, ale ta s chilli mi teda vůbec nechutnala :-D

    OdpovědětVymazat
  9. Tu Lindt 85% mám teď taky doma, koupila jsem ji před Vánoci v Bille, kdy stála asi 40 Kč, ale ještě pořád nerozdělala :) Nedávno jsem ochutnala 100% čokoládu a moc mě to neuchvátilo.. ale snažím se celkově ty čokolády moc nejíst.
    Co mě ale vždycky dostane, jsou zajímavé limitované edice..jak byla od Studentské pečeťi malinová..hrušková.. ale byly děsně sladké. Snědla jsem jen pár čtverečků a pak ji raději někomu dala. Ale hodně ráda mám Geishu.

    OdpovědětVymazat
  10. Tu první si asi koupím ! :)
    Já čokolády s příchutí moc ráda nemám. Takže obyčejná je u mě vítěz ! :D

    OdpovědětVymazat
  11. hořkou čokoládu zboznuju :) víc než mléčnou :) tu chilli jsem ještě nezkoušela, zajímalo by mě jak to chutná :D:)

    OdpovědětVymazat
  12. Taky miluju tu chilli i klasické hořké Lindt :)) Sladkou vášeň ráda nemám za to, ale doporučuju čokolády s vysokým obsahem kakaa z Lidlu, ty jsou taky vynikající :)

    OdpovědětVymazat
  13. Já miluju všechny kvalitní hořké čokolády, ikdyž je pravda, že ne vždycky je kvalitní i dobré. Lindt je výborná, ale hodně drahá. Mamka mi kupuje v Bio-nebio hořkou čokoládu Razpunkel, ta je super, potom mám ráda ty vysoce kvalitní z Lidlu a ještě kteorukoli s pomerančovou kůrou..chilli jsem ještě neměla, ale až spotřebuji všechny, co mám doma, určitě jí vyzkouším...:)

    OdpovědětVymazat
  14. Super článek, já si na čokolády ani moc nepotrpím, ale chtěla bych si konečně nějakou kvalitní koupit. Přemýšlím že bych šla i do té chilli, protože já prostě musím vyzkoušet všechno :D A neměla jsi už i tu s tou mořskou solí? :)

    OdpovědětVymazat
  15. Tu první miluju!!! Myslím, že mám ještě doma, hmmmmm.............. :))

    OdpovědětVymazat
  16. Nejlepší jsou čokolády z nepraženého kakaa.. http://www.bioobchod.cz/cokolada-z-neprazeneho-kakaa-80-bio-lifefood/d-74735/ uchovají se tak vitamíny apod..a ještě tam není ani cukr, je jen slazená agávovým sirupem :) Jen v běžném obchodu není k sehnání :( Ale dobrota!

    OdpovědětVymazat