čtvrtek 25. října 2012

Mrkvovo-celerová směs s bramborem (245 kcal)

1 porce:
5 g másla (37 kcal)
30 g cibule (12 kcal)
150 g mrkve (64 kcal)
100 g celeru (44 kcal)
5 g solamylu (16 kcal)
sůl, pepř, červená paprika
100 g vařených brambor

Cibulku nakrájíme na malé kostičky, mrkev na větší kousky a celer nastrouháme nahrubo. Na hlubší pánvi na másle opečeme cibulku, přidáme mrkev a celer, osolíme, opepříme a orestujeme, potom směs podlijeme vodou a na mírném plameni necháme pod pokličkou dusit. Uvaříme si brambory, potom ke směsi mrkve a celeru přidáme červenou papriku a přidáme solamyl rozmíchaný ve vodě a necháme ještě povařit do zhoustnutí - máme hotovo ;-)....

Já jsem byla příjemně překvapená, jak "z ničeho" jde udělat něco moc dobrého ;-).

6 komentářů :

  1. Dušená mrkev - to je moje! A přidat celer mě nikdy nenapadlo, super nápad!

    OdpovědětVymazat
  2. ty víš jak na mě!
    přesně jak říká Andy, "dušená mrkev-to je moje!" :)

    OdpovědětVymazat
  3. Abych pravdu řekla, na takovéto zeleninové směsi moc nejsem.. Měla sem to ve škole k tomu tofu a nebyl to můj šálek čaje.. :/ :D

    OdpovědětVymazat
  4. jeje´, ňam, to mi připomnělo maso v mrkvi :)

    OdpovědětVymazat
  5. dušenou mrkev mám strašně ráda, jím ji, když mám na něco stráášku chuť a doma zrovna máme mrkev. Ale přidat celer? to mě v životě nenapadlo, ještě že tě tu mám, ty jsi můj zachránce! :))

    OdpovědětVymazat
  6. mluvíš mi z duše holka, zítřku se až děsím :D též má oblíbená zeleninka a díky za dobrý tip ;)

    OdpovědětVymazat