úterý 29. ledna 2013

Ochutnala jsem - Jerky (hovězí sušené maso)


Za tohle já prostě nemůžu :-)... Navnadil mne kamarád, který si tuhle dobrotu kupuje, když vyráží na různé tůry a podobné "výlety".
Takže jsem podlehla a i já jsem musela ozkoušet sušené maso....

(Nenechte se zmást ilustračním obrázkem, kde je na obalu "peppered", já jsem ochutnala "klasik" a i tom budu tento článek psát :-))


Tak samozřejmně jako u všech článků o oblíbených potravonách nebo o potravinách, které jsem ochutnala přidám nutriční hodnoty a ty jsou na 100g následující : energetická hodnota: 1005kJ (240 kcal), bílkoviny/proteiny: 50g, sacharidy: 1g, tuky: max. 4g. Jeden klasický pytlík má 25g.

Popis od výrobce je následující:

Indiana beef Jerky je sušené maso vyrobené podle starých indiánských receptur nejnovějšími technologiemi přizpůsobené chuťovým buňkám Evropanů. Beef Jerky je nemastný zdravý snack vydatný na proteiny, s nízkým cholesterolem a velmi nízkým obsahem tuku. Indiana beef Jerky obsahuje nový druh soli K-salt, který nezatěžuje negativně lidský organismus.
Beef Jerky poslouží jako zdravá výživa, kdy 100 g sušeného masa beef Jerky odpovídá 240 g nejlibovějšího syrového masa, se všemi prospěšnými nutričními hodnotami. Minimální doba trvanlivosti Indiana beef Jerky je 12 měsíců a uvnitř sáčku najdete praktické párátko.
Na trhu jsou k dostání beef Jerky produkty se slanou chutí jako Indiana beef Jerky, nebo produkty se sladkou chutí jako Jack Link’s, Rancher’s popř. jiné produkty označované biltong.
Nyní stačí jen otevřít sáček Indiana beef Jerky a jíst…. Dobrou chuť

A můj pohled :-)?
Já jsem tohle maso prostě zamilovala... Jediné za co ode mne má tahle potravina sakra bory dolů je cena - a ta není rozhodně nijak nízká - jeden balíček o 25g seženete mezi 50,- - 55,- kč... (co mne tedy pobavilo je, že v Tescu koupíte balíček o korunu dráž než v trafice Relay - jasný koruna je nic, ale přece jen znáte ceny jídla v trafikách, že :-D).
Původně jsem si jednou za čas koupila balíček na noční, ale potom jsem od toho ustoupila, protože na nočních je fofr a prostě jsem si tuhle dobrotu nemohla dostatečně vychutnat :-)... Takže teď si koupím jedno balení jednou za čas (a to jen kuli ceně) spíš jako mlsání :-).... Sice u toho vypadám jako kdybych žvýkala pamlsek pro psa, ale prostě mne to dostalo :-D....

20 komentářů :

  1. Když jsem to viděla v mastně poprvé, tak jsem si myslela, že je to pro psy! :D
    Určitě časem někdy vyzkouším, ale cena mě také odrazuje! ;))
    Měj se krásně a hezký den! :))

    OdpovědětVymazat
  2. Tohle jsem nedávno donesla příteli, ale ochutnáme to někdy na výletě společně. Jo, cena je hnusná, ale zase jíš fakt maso a nejspíš i kvalitní.

    OdpovědětVymazat
  3. Už jednou jsem ho měla skoro v košíku, pak jsem si to ale rozmyslela - že bych mu přece jenom dala šanci? :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Já to zkoušela když jsem jela se Student Agency, v autobusech to prodávají:D A levněji než na benzínce. Taky mi to strašně chutnalo, měla jsem teda krůtí no...akorát je to takové hodně kořeněné, ale dobré:)

    OdpovědětVymazat
  5. I tohle málem skončilo v mé kapse, nevím ani proč jsem to nakonec dala zpátky, určitě to vyzkouším, láká mě to. A dokonce to u nás prodávají za 45 Kč.

    OdpovědětVymazat
  6. už dlouho jsem to chtěla ochutnat, ale vždycky mě odradil ten poměr cena/množství :(

    OdpovědětVymazat
  7. Sušené masiko mám v plánu přihodit k internetové objednávce. Budu ti věřit že je dobré, měla jsem z toho strach :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Hovezi mi nechuti, ale milujem kruti a veprove. :)

    OdpovědětVymazat
  9. sušené maso miluju, kupuji si to kuřecí, ale taky jen jednou za čas, kvůli ceně

    OdpovědětVymazat
  10. Hmmmm sušený maso je moje závislost, jak normálně maso zase tolik nevyhledávám, resp. dokážu bez něj klidně žít, tak tohle je super záležitost!!

    OdpovědětVymazat
  11. Ve Student Agency to mají myslím za 35 Kč :) Škoda, že už s nima nikam nejezdím.. Když jsem naposledy jela, tak měli k mé smůle všechno maso vyprodané :(

    OdpovědětVymazat
  12. Já jsem to viděla ve Student Agency, ale nikdy jsem si netroufla :)

    OdpovědětVymazat
  13. Já se po tomhle můžu utlouct...ale nevíc mi chutná kuřecí.

    OdpovědětVymazat
  14. Mně tohle hrozně připomíná pamplsky pro psy :-)) (nic ve zlém)
    Můžu se zeptat co děláš za práci? :-)

    OdpovědětVymazat
  15. jerky si vždycky kupovala moje mamka, ale já se to bála ochutnat :D Teď si mě ale navnadila, tak příště si od ní určitě vezmu, díky za tip! :)

    OdpovědětVymazat
  16. Mě teda dostala ta cena, která je fakt vysoká. Ale to složení je super a může to být dobré i chuťově :)

    OdpovědětVymazat
  17. Jerky miluju a maj je dokonce i v divadle, i když od jiný značky, ale i tak je sranda při představení žvýkat sušený maso :o))

    OdpovědětVymazat
  18. Několikrát jsem se chystala, že si to pro ochutnání koupím, ale vždy mě odradila ta nehorázná cena, ale pokud to za stojí, tak to musím ochutnat. :)

    OdpovědětVymazat
  19. Sušené maso jím pravidelně, zachraňuje mne hlavně na přednáškách, kdy musím udržet pozornost několik hodin v kuse a nejde odejít na oběd. Na trhu je hodně značek a každá má svou specifickou příchuť (jerky je např. více štavnaté). Jinak 25g je jen na polechtání žaludku, 50g a 100g už má trošku jinou přidanou hodnotu :-)

    OdpovědětVymazat
  20. Delikátní sušené maso - ČESKÝ VÝROBCE.
    http://poctivygrund.cz/

    DOPORUČUJI VŠEM

    OdpovědětVymazat