neděle 3. února 2013

Ochutnala jsem - Provamel sójový karamelový desert



Tak jak jsem psala již v článku "Ochutnala jsem - Provamel sójový čokoládový desert", chystala jsem se na karamelový a konečně jsem ho i cohutnala :-)... Tak jak je na tom?

Stejně jako u minulého článku začnu nejdříve nutričními informace, pokračovat budeme popisem od výrobce a nakonec jak chutnal mne :-)....




Nutriční informace: 
Kalorická hodnota/energie (na 100g): 462 kJ/108 kcal. Bílkoviny: 3,0 g, Sacharidy: 20,0 g (z toho cukry 13,7 g, laktóza 0,0 g), Tuky: 1,8 g (z toho nasycené mastné kyseliny 0,3 g, mononenasycené mastné kyseliny 0,4 g, polynenasycené mastné kyseliny 1,1 g), Vláknina: 0,5 g, Popř. jiné (cholesterol, vitaminy apod.): cholesterol 0,0 mg, sodík 0,06 g

Složení:
Voda, pšeničný sirup*, loupané sójové boby* 6%, pšeničný škrob*, karamelová omáčka* 2% (voda, nerafinovaný třtinový cukr*), přírodní aroma, třtinový cukr surový karamelizovaný*, zahušťovadlo (karagenan E 407), mořská sůl.
*produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Návod k přípravě:
K přímé spotřebě, není třeba dál upravovat.

Skladování: 
Po otevření skladujte v chladničce (max. 7°C) a spotřebujte do 5 dnů.

Popis od výrobce:
Zdravá strava nemusí být fádní, dezerty Provamel jsou toho důkazem. Pudinkový dezert Provamel karamelový se hodí jak k přímé spotřebě, tak jako ingredience do sladkých jídel.
Sójové produkty se vyrábějí ze sójových bobů, které jsou zdrojem vysoce kvalitních bílkovin, vitaminů a minerálů. V přírodě existuje více než tisíc různých druhů sóji. Nejběžnějším druhem jsou žluté sójové boby, které používá i Provamel, protože mají nejlepší výživnou hodnotu a jemnou ořechovou chuť.

Můj popis :-) :
Přiznám se, že čokoládový mi chutnal více, ale tím v žádném případě nechci říct, že karamelový není dobrý - je výborný, jen mám blíže k té čokoládě :-).... A jak si ho můžete dát? Já jsem si ho dala třeba samotný, nebo na kaši či s jogurtíkem, žádná kombinace nezklame :-).... Nebo stejně jako u čokoládového na palačinky, lívance a podobně :-).....

Pokud někdo ozkoušel čokoládový a chutnal mu a k tomu má rád karamel, tak i tenhle rozhodně doporučuji :-)....


22 komentářů :

  1. Kde sa to kupuje? :D som karamelovy uchyl!

    OdpovědětVymazat
  2. Miluju ho ♥ Fakt! Víc než čokoládový :)

    OdpovědětVymazat
  3. Už dobu se na něj ve zdravěnce koukkám a odolávám, ale když ho tady tak vychvaluješ, tak bych to přeci jen zkusit mohla! :)
    Děkuji za tip a krásné ráno! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Popravdě; o tom jsem nikdy neslyšela, ale zní to dobře! :D

    OdpovědětVymazat
  5. To je super! Myslím, že by mi to chutilo :)
    BeeKey

    OdpovědětVymazat
  6. Já se ještě neodhodlala ho koupit. :D

    OdpovědětVymazat
  7. Já mám nejradši vanilku <3

    OdpovědětVymazat
  8. To vypadá skvěle:). Vůbec jsem netušila, že něco takového je. Já mám doma akorát sojový nápoj Zajíc:).

    OdpovědětVymazat
  9. Dostala jsem z toho hlad;) Tyhle sojové dezerty mi, ač se nebráním i kaloričtějším a "nezdravějším" chutnají stejně skoro nejvíc.

    OdpovědětVymazat
  10. Zajímalo by mě, jak chutná ten vanilkový... Ochutnala jsem už různé druhy sójových dezertů, ale vždy jen ty čokoládové a karamelové příchutě. K vanilce jsem se ještě nikdy neodhodlala a vlastně ani nevím proč...

    OdpovědětVymazat
  11. Jojo, s mákem by ta kaše byla dokonalá, ale ten momentálně nemáme tak jsem tam dala aspoň ty semínka :)

    Sójový dezert jsem vyzkoušela jenom jednou, nějaký vanilkový ze zdravé výživy a teda musím přiznat že mě vůbec nenadchl, nehledě na poměrně vysokou cenu :( Ale tak jiná značka jiná chuť takže tento může být klidně lepší :)

    OdpovědětVymazat
  12. mňamky a kde se to dá koupit? :))

    OdpovědětVymazat
  13. Čokoládový už mám po Tvé recenzi úspěšně za sebou, takže teď jsi mě nalákala znovu. Při první příležitosti ho beru všemi deseti :-D

    OdpovědětVymazat
  14. Odpovědi
    1. přiznám se, že si nemůžu vzpomenout :-), asi kolem 50

      Vymazat
  15. Mě ten čokoládový moc chutnal a třeba sójového Zajíce si dávám do kafe místo mlíka :)

    OdpovědětVymazat
  16. Můźu se zeptat v jakém oddělení se to dá sehnat? Mrkala jsem po něm v Kauflandu a Globusu a kde nic tu nic....předem moc díky za info!!!!

    OdpovědětVymazat