středa 13. února 2013

Ochutnala jsem - Dobrá vláknina jemně kakaová


Tak... přemýšlím jak začít abych Vás neodradila :-).... V této kategorii "Ochutnala jsem" mám zatím tři potraviny - " Jerky (hovězí sušené maso) " , " Provamel sójový čokoládová desert " a " Provamel sójový karamelový desert " - vždy to byl palec nahoru, tentorkát dolu... ale ne že by nebyla dobrá to ne, jen jsem byla zvyklá na tu starou :-).... Takže to vezmeme postupně :-)....



Výjimečně začnu svým názorem, aby byl můj "palec dolů" správně pochopen :-)....
Když jsem ochutnala poprvé "Dobrou vlákninu" od Bonavity šlo o "starou" kakaovou - většina určitě ví, o kterou se jedná (sama jsem o ní psala v oblíbených potravinách - ZDE ), snad už jen to, že jsem jí zařadila do oblíbených potravin svědčí o tom, že jsem jí měla opravdu moc ráda :-).... Jenže najednou jsem jí přestávala v regálech potkávat, myslela jsem, že jen není na skladě, ale chybka - přestali jí vyrábět. Začala jsem si kupovat tedy skořicovou (tedy tu klasickou, často jí mám např. ve svačinkových článcích - ZDE, ZDE i ZDE , moc mi chutná, ale není to kakaová :-)....). Ano "novou kakaovou" jsem zaregistrovala, ale z "principu" jsem si jí nekupovala :-D... Nakonec (asi min. týden) jsem podlehla a koupila si jí.... A dostáváme se k tomu hlavnímu :-)....
Nevím, zda je to mnou, nebo opravdu chutná jinak, ale mne to prostě tak přijde, ano, je dobrá, ale prostě ta stará mi chutnala více :-)....Tahle je opravdu kakaová jen jemně, kakao prostě absolutně necítím, což o staré jsem říct rozhodně nemohla :-).
A teď klasika :-)...

Složení
Obiloviny 68%, (pšeničné otruby, celozrnná pšeničná mouka, kukuřičná mouka, kukuřičná vláknina, kukuřičný škrob), cukr, glukóza, glukózový sirup, sušené mléko, kakaový prášek, kakaové máslo, barvivo: karamel, rostlinný olej, aroma, jedlá sůl, emulgátor: sójový lecitin, vitamíny a vápník.
Informace pro alergiky: Výrobek obsahuje lepek, sušené mléko a sóju. Výrobek může obsahovat stopy arašídů a lískových oříšků.


Nutriční hodnoty (100 g):

288,9 kJ / 306,3 kcal,
Bílkoviny:9,3 g
Sacharidy:65,8 g
- z toho cukry:22,5 g
Tuky:4,1 g
- nasycené:0,6 g
Vláknina:15,5 g
Sodík:0,05 g

 Jak jste na tom Vy? Kupovali jste starou kakaovou vlákninu a ochutnali novou? :-) ?

13 komentářů :

  1. Já nesmím kakao, takže jsem kakaovou nikdy neměla, ale chutná mi ta skořicová a teď právě má být nová v příchuti Light fruity, taky tady ty kolečka. Ale nechce se mi kupovat celé balení, radši bych zkusila ten malý sáček:)
    Ale třeba budou nějaké kampaně v časopisech a tak:)
    Většinou to tak je, že výrobci rádi mění složení no, takže už to nebude asi jako dřív...:(

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem měla malý balíček té skořicové a moc mě nenadchla.

    OdpovědětVymazat
  3. Tuhle jsem v obchodě, ještě nepotkala :-)

    OdpovědětVymazat
  4. starou jsem občas kupovala, byla výborná s mlékem - potom bylo z mléka kakao :D
    ale zrovna včera jsem si koupila tuhle novou, musím říct, že tvar se mi líbí víc než u té staré, ta mi připomínala žrádlo pro rybičky:D
    ale ještě jsem neochutnala, tak nemůžu posoudit....dám si ji ke svačině:)

    OdpovědětVymazat
  5. Zrovna včera jsem jí ochutnala :-) není špatná, ale na tu starou prostě nemá ;-)

    OdpovědětVymazat
  6. Souhlasím! Tahle mi nechutná a navíc má mnohem víc kalorií než ta stará...

    OdpovědětVymazat
  7. Já si kupuji skořicovou..:)

    OdpovědětVymazat
  8. Holky prosím vás kde jste tuhle kakaovou sehnaly? Já už po ní koukám hroznou dobu a nikde na ní nemůžu narazit :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jí mám z Globusu, viděla jsem jí i v Albertu a Tescu :-)

      Vymazat
  9. Konečně si od dobré vlákniny musím něco koupit, ale nejspíš začnu skořicovými :)

    OdpovědětVymazat
  10. já jsem na tuhle taky ještě nenerazila, u nás se prodává klasická skořicová, ale celkově teď na ně nemám chutě... dneska jsem si koupila Biskity ;)

    OdpovědětVymazat
  11. Super recenze, akorát se vloudila chybka k nutričním hodnotám

    OdpovědětVymazat
  12. Bona Vita nejspíš dělala velké změny, protože už se ani neprodávají tyčinka DV skořice a jablko, které jsem nadevše milovala a byly to snad nejméně kalorické tyčinky vůbec :D
    Kakaovou DV jsem neměla ani tu starou, ani novou, takže nemůžu posoudit. Znám jen skořicovou a ta mi moc chutnala, taky jsem si ji dávala do různých pohárů a dezertíků. Asi si ji budu muset brzy koupit:)

    OdpovědětVymazat