pátek 21. září 2012

Jogurtový šmakoun se sýrem a bramborem (260 kcal)

1 porce:
1 ks - 100 g - šmakouna (50 kcal)
100 g vařených brambor (71 kcal)
2 plátky Eidamu 20% tuku (77 kcal)
1/2 KL másla (22 kcal)
20 g cibule (8 kcal)
1/2 Albert bílého jogurtu (30 kcal)

Šmakouna rozřízneme v půlce, zapékací misku (v rámci jedné porce spíše mističku;-)) vymažeme máslem, položíme na dno plátek šmakouna, okořeníme kořením dle chuti. Na okořenění plátek šmakouna dáme pokrájenou cibulku a přiklopíme druhou polovinou šmakouna a opět jemně okořeníme. Šmakouna zalijeme jogurtem a navrch položíme tvrdý sýr. Pečeme v předehřáté troubě na 150C cca 15 minut přikryté pokličkou nebo alobalem, potom chviličku nepřikryté a podáváme s bramborem.

Vzhledově nic moc, ale je to výborné :-)....

8 komentářů :

  1. Tohle vyzkouším, protože mi šmakoun nikdy moc nejel.. Asi sem ho neuměla udělat.. :D

    OdpovědětVymazat
  2. Tak s jogurtem jsem ho ještě nikdy nezkoušela. Takže až ho příště koupím, tak je volba jasná :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Jé, mňam..taky jsem si dřív šmakouna kupovala jen kvůli energetické hodnotě a přitom mi moc nejel..přestala jsem ho tedy kupovat, ale na zítřejších nákupeh ho do košíku přihodím-kvůli tomuhle báječnému receptu! Díky!

    OdpovědětVymazat
  4. Já teda nejsem fanouškem šmakouna, ale tohle se zdá býti not bad! :D

    OdpovědětVymazat
  5. Co kecáš, vzhledově je to úžasné! :D Jak to teprv bude chutnat :)

    OdpovědětVymazat
  6. to musí být dobrota!
    tolik toho od tebe MUSÍM vyzkoušet :)

    OdpovědětVymazat