pondělí 26. listopadu 2012

Vaječná omeleta plněná banánovo-jablečnou náplní (271 kcal)


1 porce:
1 vejce (80 kcal)
10 g celozrnné mouky (36 kcal)
25 ml polotučného mléka (12 kcal)
1/2 KL másla (18 kcal)
60 g banánu (55 kcal)
60 g jablka (37 kcal)
10 g medu (33 kcal)

Vajíčko rozšleháme s mlékem a moukou a necháme chvilku stát, mezitím jsem jablíčko nastrouhala najemno na struhadle a přidala rozmačkaný banán a medík a vše promíchala (no jo, holt je to taková nevzhledná kašička, ale moc dobrá :-)). Na pánvi na másle jsem osmahla omeletku a hotovou jsem jí naplnila náplní z jablíčka a banánu.

A když už tu máme opět medík.... Víte kde se bere med? No přece od včeliček… A víte proč mají včelky med? Protože mají královnu, kdyby měly parlament, tak mají ho*no :-)….

Takže holky, opět krásný den a díky, že Vás stále bavím :-)....

8 komentářů :

  1. Tak těmi posledními větami si mě dostala! :D :D Jinak omeleta vypadá krásně! :) Tu máš na snídani dnes?

    OdpovědětVymazat
  2. chci taky královnu,abychom měli med!:D
    skvělá snídaně :) super start do úspěšného týdne!

    OdpovědětVymazat
  3. kdybych měla zítra ráno čas, tak si udělám zítra takovouhle dokonalou snídani, ale bohužel zítra ráno to bude zase zakysanka a nebo tvaroh s kakaem a ovoce xD... Víkend bude můj zase!
    jinak k těm hodinkám... Ty druhý jsem si vysloveně koupila na plesy a nějaký akce společenštější, protože to se mi nelíbí, když má holka na ruce hodinky, i kdyby byly sebekrásnější a sebeplesovitější, tak mě se to prostě nelíbí a kupovat si takový hodinky, který vezmu na ruku maximálně 7x do roka, mi přijde zbytečný, tyhle jsou za rozumnou cenu, pěkně ozdobijou a jsou nenápadný ;-)... ALe ty první... no hold už se těším do británie XD

    OdpovědětVymazat
  4. Děkuji za vyčerpávající odpověď :D Arašídové máslo je něco tak úžasného a přitom po prvním ochutnání jsem si řekla jak jsem něco takového mohla koupit :D A ta snídaně vypadá perfektně :)

    OdpovědětVymazat
  5. Vypadá to náramě, nikdy mě nanapadla kombinace vajíčka a něčeho sladkého! :))
    Tak ta věta na závěr je nejlepší! :D

    OdpovědětVymazat
  6. Néé! :D tak z toho parlamentu nemůžu :D

    OdpovědětVymazat
  7. máš být na co pyšná :) to jsi taky šikulka, protože jak já bych začala, už bych nepřestala :) škoda že nemám doma banán, hned bych si to šla připravit, ale víkend to jistí :D

    OdpovědětVymazat