neděle 14. října 2012

Zelený bulgur se sójovým masem (275 kcal)

1 porce:
30 g bulguru - v neuvař.stavu (110 kcal)
20 g cibule (8 kcal)
100 g mraženého špenátu (17 kcal)
50 g mraženého hrášku (25 kcal)
100 g cukety (18 kcal)
1/2 KL - cca 2 g - másla (18 kcal)
25 g sójových nudliček (78 kcal)
sůl, pepř

Dáme vařit sóju a bulgur podle návodu. Já mám bulgur s následující přípravou - bulgur zalít dvojnásobkem vody, vařit 2 minuty a poté přiklopit a nechat na teplém místě 15 minut stát - já balím do útěrky.
Cibulku a cuketu pokrájíme nadrobno, špenát necháme rozmrznout a buď pokrájíme nadrobno nebo trochu rozmixujeme. Na másle osmahneme cibulku, přidáme hrášek a chvilku dusíme, přidáme cuketu, promícháme, podlijeme trochou vody, osolíme a opepříme a opět chvilku dusíme, přidáme špenát, promícháme a přisypeme hotový bulgur a ještě chvíli necháme na pánvi. Podáváme se sójovým masem.

Vím, že samochvála smrdí a víte, že to nedělám často, ale včerejší obídek jsem opravdu vychutnala - bylo to deliktesní a rozhodně doporučuji :-).

6 komentářů :

  1. ta příloha vypadá báječně!

    OdpovědětVymazat
  2. jen si to pochval, samochvála k jídlu je povolena :) říkám si, že moje snídaně byla taky graciózní ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Souhlas, ta příloha vypadá přímo božsky! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Nádhera,zítra uvařím.Dasha

    OdpovědětVymazat
  5. Bulgur bych chtěla ochutnat, jen mě trošku odrazuje cena. Mám strach, že si ho koupím a on mi nebude chutnat. Ale vypadá to báječně :-)

    OdpovědětVymazat
  6. bulgur miluju, a vlastně všechny potraviny, co jsou v tomhle receptu:)

    OdpovědětVymazat