Jahody jsou bohatým zdrojem vitamínů A, B, C, E a
minerálních látek, zejména bóru, draslíku, fluoru, fosforu, hořčíku,
kobaltu, síry a vápníku. Obsahují stejně jako jablka, velmi důležitou
složku napomáhající hubnutí - pektin. Pro svůj vysoký obsah měkkých,
lehce stravitelných vláknin a velice nízký obsah přírodního cukru, jsou často doporučovány při nejrůznějších dietách.
Jahody jsou bez pochyby velmi vhodné při hubnutí, a sice z těchto důvodů:
1. Obsahují z velké části vodu a zároveň i vlákninu. Tato kombinace vytváří pocit zasycení i při nízkém množství kalorií.
2.
Cukry v jahodách jsou mnohem příznivější pro hubnutí, než cukry ve
slazených potravinách (zmrzlina, slazené nápoje apod.), protože se déle
tráví a tím déle udrží pocit sytosti.
3. Jahody obsahují mnoho vitamínů (především C) a minerálů. Právě tyto látky mnoha lidem při hubnutí schází.
4. Stejně jako ostatní druhy ovoce, jahody dodávají do těla enzymy, které se v běžné, upravené stravě příliš nevyskytují.
Publikováno 10.4.2012
Žádné komentáře :
Okomentovat