neděle 17. června 2012

Jahody


Jahody jsou bohatým zdrojem vitamínů A, B, C, E a minerálních látek, zejména bóru, draslíku, fluoru, fosforu, hořčíku, kobaltu, síry a vápníku. Obsahují stejně jako jablka, velmi důležitou složku napomáhající hubnutí - pektin. Pro svůj vysoký obsah měkkých, lehce stravitelných vláknin a velice nízký obsah přírodního cukru, jsou často doporučovány při nejrůznějších dietách.
 
Jahody jsou bez pochyby velmi vhodné při hubnutí, a sice z těchto důvodů:

1. Obsahují z velké části vodu a zároveň i vlákninu. Tato kombinace vytváří pocit zasycení i při nízkém množství kalorií.

2. Cukry v jahodách jsou mnohem příznivější pro hubnutí, než cukry ve slazených potravinách (zmrzlina, slazené nápoje apod.), protože se déle tráví a tím déle udrží pocit sytosti.

3. Jahody obsahují mnoho vitamínů (především C) a minerálů. Právě tyto látky mnoha lidem při hubnutí schází.

4. Stejně jako ostatní druhy ovoce, jahody dodávají do těla enzymy, které se v běžné, upravené stravě příliš nevyskytují.


Publikováno 10.4.2012


1 Anet Anet | E-mail | Web | 11. dubna 2012 v 6:22 | Reagovat
Miluji jahody :-) máš hezký blog ;-)
2 Sofie Sofie | Web | 29. května 2012 v 16:50 | Reagovat
souhlasím, taky miluju jahody! tak vynikající a krásný ovoce, mňam! :D

Žádné komentáře :

Okomentovat