úterý 19. června 2012

Jáhelná kaše s jahodami (283 kcal)

1 porce:
40 g jáhel (145 kcal)
150 g jahod (53 kcal)
100 ml polotučného mléka (45 kcal)
1/2 - 10 g - vanilkové cukru (40 kcal)
100 ml vody

Jáhly několikrát spaříme horkou vodou, spařené jáhly zalijeme mlékem a vodou, ochutíme cukrem a vaříme cca 15 minut - dokud se tekutina nevsákne a jáhly nejsou akorát. Nakonec přidáme jahody nakrájené na kousky.
Během vaření je potřeba průběžně míchat a ke konci neustále - jinak se mléko připálí, ale stojí to za to :-)... Jahody samozřejmě lze nahradit jakýmkoliv jiným ovocem.
 
 
Publikováno 23.3.2012
 
 
1 Sporty M. Sporty M. | Web | 23. března 2012 v 16:43 | Reagovat
jáhly jsem ještě nikdy nasladko neměla, ale musím to napravit, protože to vypadá báječně :)

 

4 komentáře :

  1. Dneska jsem vařila podle tebe a výborné! Díky :)

    OdpovědětSmazat
  2. chci se zeptat na gramáž těch jáhel, to máš psaný v syrovém stavu nebo už uvařeném? :)

    OdpovědětSmazat
    Odpovědi
    1. Co se týče jáhel, bulguru, kuskusu, polenty a podobných suroviny tak vždy uvádím hodnoty v syrovém stavu, v uvařeném by toho moc nebylo :-D....

      Smazat