neděle 2. září 2012

Hruškovo-celozrnné "lívance" s javorovým sirupem (267 kcal)

1 porce:
1 vejce (80 kcal)
15 g celozrnné mouky (53 kcal)
kypřící prášek - opravdu špetičku - na špičku nože
25 ml polotučného mléka (12 kcal)
100 g hrušky (66 kcal)
1/2 KL oleje (22 kcal)
10 ml javorového sirupu (33 kcal)

Hrušku jsem  nastrouhala nahrubo. Vejce rozmíchala s moukou, kypřícím práškem, moukou, mlékem a přidala nastrouhanou hrušku a vše pořádně promíchala. Na trošce oleje jsem usmažila lívanečky, které jsem polila javorovým sirupem.

Ach jo, zase z toho mám trhanec, nevím čím to je, zda mým "kuchařským uměním", nebo málo mouky či jsem měla vynechat tu kapku mléka nebo hruškou. Mzrí mne to z toho důvodu, že to bylo výborné a luxusní - hruška krásně změkla a zesládla - výborné, rozhodně zkusím znovu a tak aby to i jako lívanec vypadalo :-)......

5 komentářů :

  1. To nevadí že to nevypadá jako lívance, hlavně že je to dobré :))
    A jinak máš moc hezký blog, už jsem některé recepty od tebe zkoušela a vždy mi moc chutnalo :)
    Spřáteluješ?

    OdpovědětVymazat
  2. To vůbec nevadí :), jaak čtu ty ingredience, tak to prostě musí být dobrý :)

    OdpovědětVymazat
  3. Věřím, že to muselo být moc dobré :)
    10ml javorového sirupu je lžička? nebo lžíce?

    OdpovědětVymazat
  4. Málo mouky:-) Jenom 15 g je strašně málo, když tam máš mléko, vodnatou hrušku...

    Ale jinak to vypadá podle receptu dobře.

    OdpovědětVymazat
  5. Jé, to vypadá super :) určitě vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat