neděle 17. června 2012

Ryby

Jíst ryby je nejen zdravé, ale zároveň dietní. I ta nejtučnější ryba totiž obsahuje méně kalorií než maso, a protože jsou cenným zdrojem omega-3 mastných kyselin a bílkovin, dokáží ho na jídelníčku i nahradit.

Jíst ryby je pro náš organismus velmi důležité, protože jsou nepostradatelným zdrojem bílkovin, vitaminů (A, B12 a D), minerálů (jód a zinek) a především omega-3 mastných kyselin, které si tělo neumí vytvořit samo a je potřeba mu je dodávat. Jenže existuje spousta lidí, kteří ryby prostě nejedí - třeba proto, že jim prostě nechutnají, nebo jim připadají příliš drahé jenže tuky, obsažené v rybím mase, redukují škodlivý cholesterol v krvi, rozšiřují cévy a snižují riziko hypertenze (vysokého krevního tlaku).
 
 
Publikováno 16.2.2012

Žádné komentáře :

Okomentovat