Jíst ryby je nejen zdravé, ale zároveň
dietní. I ta nejtučnější ryba totiž obsahuje méně kalorií než maso, a
protože jsou cenným zdrojem omega-3 mastných kyselin a bílkovin, dokáží
ho na jídelníčku i nahradit.
Jíst
ryby je pro náš organismus velmi důležité, protože jsou
nepostradatelným zdrojem bílkovin, vitaminů (A, B12 a D), minerálů (jód a
zinek) a především omega-3 mastných kyselin, které si tělo neumí
vytvořit samo a je potřeba mu je dodávat. Jenže existuje spousta lidí,
kteří ryby prostě nejedí - třeba proto, že jim prostě nechutnají, nebo
jim připadají příliš drahé jenže tuky, obsažené v rybím mase, redukují
škodlivý cholesterol v krvi, rozšiřují cévy a snižují riziko hypertenze
(vysokého krevního tlaku).
Publikováno 16.2.2012
Žádné komentáře :
Okomentovat