neděle 17. června 2012

8 vražedných dietních šíleností

Jsou různé šílenosti, které byly ženy ochotné zkusit, aby zhubly. Rozhodně je to pro pobavení a ne doporučení - ale to Vám určitě došlo Mrkající.

1. Jezte tasemnice
Rčení 'ty máš snad v sobě tasemnici', s nímž se občas obracíme na hubené kamarády, kteří až nezřízeně jedí, se nejspíše stalo vzorem pro ženy, které si neváhají nasadit tohoto parazita do těla. Ještě v 60. letech se v americkém tisku objevovaly inzeráty propagující tasemnice v podobě pilulek Dr. Kwaka. To asi propagátor netušil, že vás tasemnice může i zabít!

2. Nikotin je všemocný
Ve dvacátých letech minulého století bylo možno narazit na řadu inzerátů tabákových společností, které velebily pozitivní účinky kouření na lidské zdraví. "Zapal si Lucky a přejde tě chuť na sladké, po kterém tloustneš," lákala reklama na cigarety Lucky Strike.

3. Přestěhujte se
Thomas Short publikoval v roce 1727 studii, kterou nazval 'Důvody a příznaky obezity'. Vypozoroval, že tlustí lidé nejčastěji žijí v oblastech bohatých na vodní toky a především pak bažiny. Jeho rada zní jednoduše: přestěhujte se do sušších oblastí. Upozorňujeme, že pokud trpíte silnou nadváhou, stěhování se do pouštních oblastí vám život nezachrání.
 
 4. Hubnutí podle Bible
Dieta, která rozděluje potraviny na nečisté a čisté. Hlavním zastáncem je S. Rubin z Jordánska, který tvrdí, že dieta je zodpovědná za jeho zotavení z Crohnovy choroby. Zcela pochopitelně stravování každý den začíná a končí modlitbami. A pro větší a rychlejší účinek je prý nejlepší modlit se pokaždé, když vás přepadne hlad. Neměli byste tak pozřít žádné maso včetně jeho imitací. A kdykoli to jde, tak se místo jídla pomodlit. Co na to říct… Možná jen: Bůh vám pomáhej!

5. Vatová ňamka
Tato dieta doporučuje před každým jídlem sníst několik vatových tamponků a zapít vodou - zaplní žaludek, jsou bez kalorií a vy toho sníte o mnoho méně. Anebo tamponky rovnou nahraďte celý pokrm! Opravdu 'geniální' plán…

6. Spolkněte rybku
Koncem třicátých let Ameriku zachvátila mánie, která spočívala v tom, že ke štíhlejší linii pomůže polknout zlatou rybku. Došlo to dokonce tak daleko, že v roce 1939 New York Times publikují varovný článek s doporučením lékařů, že polykat rybky je i vzhledem k počtu parazitů v nich zdraví ohrožující hazard.

7. Mýdlem proti tuku
Ve třicátých letech 20. století se na trhu objevovala zázračná mýdla, která měla pomoci hubnout. Doslova se vymydlit do štíhlosti. K sehnání byly značky jako 'Fatoff' nebo 'Fat-O-NO'.

8. Kyslíková dieta
Zakládá se na stravování se z ničeho. Původní název tohoto 'životního stylu' v angličtině zní breatharianism, tedy něco jako 'dýchačství', protože se živíte vzduchem. Další složkou vaší stravy by měla být sluneční energie jako základní zdroj životní síly. Tento způsob života propaguje americký The Breatharian Institute, jenž nabízí přednášky, které vás mají naučit žít ze vzduchu, za pouhých deset tisíc dolarů. Tyto kurzy vede jistý Wiley Brooks, který už tímto způsobem vydělal 25 milionů dolarů. Bohužel na světě se najdou lidé, kteří tomu opravdu věřili a na následky této diety zemřeli. V současné době jsou známy tři oběti.
 
 
Publikováno 28.4.2012
 
 
1 hubnuti-nutne hubnuti-nutne | Web | 28. dubna 2012 v 11:47 | Reagovat
ou O.o z některých jsem teda docela v šoku.. ale třeba ty mýdla mě celkem pabavila :) vymydlit se do štíhlosti :)
2 Melisa Melisa | Web | 28. dubna 2012 v 12:13 | Reagovat
No rozhodně mě to pobavilo :D :D Nespřátelíš? :)) Máš příjemně jednoduchý design - líbí se mi, je takový svěží :)))
3 Sporty M. Sporty M. | Web | 28. dubna 2012 v 12:54 | Reagovat
tak to je šílené a snad ještě šílenější, kdo některým ztěch uvěřil...
 

Žádné komentáře :

Okomentovat