neděle 17. června 2012

Ranní cvičení

Pro optimální rozjezd do nového dne, zařaďte do vašeho harmonogramu ranní rozcvičku. Budete sice muset obětovat několik desítek minut z vašeho spánku, avšak získaná energie, lepší kondice a dobrá nálada vám vše vynahradí.

Doba pro vaše ideální cvičení je závislá na cíli, kterého chcete dosáhnout. Hodláte-li si zlepšit vaší kondici a spalovat tuky, pak je tou pravou denní dobou pro váš trénink právě časné ráno. Ještě před snídaní naše tělo tuky nejlépe spaluje - námahou zatížíme organismus a ten dostane větší chuť k jídlu již brzy ráno.

Krásu nového dne začněte protažením
Než začnete s fyzickou zátěží v podobě vámi zvoleného tréninku, pořádně se protáhněte a zhluboka se rozdýchejte. Tělo je po spánku strnulé a svaly nejsou dostatečně připraveny. Proto je nutné je zahřát a protáhnout.
Pro začátek si dejte několik dřepů a kliků, poté by mělo následovat protahování celého těla v uvolněné a klidové poloze při hlubokém dýchání. Nesmíme překonávat bolest, jen cítit mírný tah. Po takovém rozcvičení můžete bez problému zahájit hlavní trénink.

Místo diety pravidelný trénink
Po správné přípravě na cvičení, je nejvhodnější aktivitou ke zhození přebytečných kil aerobní trénink. Lehce dostupným je běh, jízda na kole, plavání, bruslení, atd...

Přínos aerobních aktivit:
  • Snižuje se tělesná hmotnost, především tuk.
  • Snižuje se tlak krve.
  • Zpomaluje se klidová a submaximální tepová frekvence.
  • Snižují se rizika onemocnění (cukrovka, kardio,...)
  • Posilují se šlachy a vazivo.
  • Klesá hladina cholesterolu v krvi.
  • Zvětšují se svalové buňky.
  • Zvyšuje se hustota minerálů v kostech.

Publikováno 30.4.2012

2 komentáře :

  1. Velmi zajímavý článek. Jóga je velmi zajímavý prostředek jak poznat a pochopit sám sebe. Ať v tom dobrém nebo špatném duchu. Člověk musí být asi také více otevřen ke svým ezo kořenům a upustit od svých komerčních kořenů. Jako jsou třeba samopropisovací bloky které v dnešní komerční době jsou zcela potřeba.

    OdpovědětVymazat
  2. Suprově napsané. Ranní cvičení provozuji už docela dlouho a můžu potvrdit, že jako způsob, jak se nastartovat na celý den je to vážně super. Přes léto jsem chodila i hodně ráno plavat. Máme na zahradě takový plastový bazén který má dokonce i vyhřívání, takže se v něm bez problému dalo plavat třeba i v září. Teď už to ale bohužel nejde. Už jen z toho důvodu se těším na to, až se zase trochu oteplí. :)

    OdpovědětVymazat