Ovesné vločky obsahují vysoký podíl ovesné vlákniny s vyváženým poměrem vlákniny rozpustné a nerozpustné.
Nerozpustná vláknina zlepšuje trávení a působí preventivně proti zácpě a závažným onemocněním trávícího traktu.
Rozpustná vláknina napomáhá snižovat hladinu cholesterolu v krvi a působí jako prevence srdečních a cévních onemocnění. Rovněž snižuje hladinu krevního cukru a působí tak jako prevence cukrovky.
Nerozpustná vláknina zlepšuje trávení a působí preventivně proti zácpě a závažným onemocněním trávícího traktu.
Rozpustná vláknina napomáhá snižovat hladinu cholesterolu v krvi a působí jako prevence srdečních a cévních onemocnění. Rovněž snižuje hladinu krevního cukru a působí tak jako prevence cukrovky.
Celozrnné
 potraviny mají vždy nižší glykemický index než moučníky z bílé mouky. 
Ovesné vločky navozují pocit sytosti na delší dobu a tlumí pocit hladu. 
Ovesná vláknina zpomaluje vstřebávání cukru a pomáhá udržovat zdravou 
hladinu cukru v krvi. Hladina krevního cukru v organismu zůstává 
vyrovnaná a nedochází k vysokému vzestupu hladiny inzulínu. Během celého
 dopoledne tak můžeme využívat postupně uvolňovanou energii.
Takže ovesné vločky, ať s jogurtem a ovocem nebo formou ovesné kaše je ideální snídaně :-)...
Publikováno 16.2.2012

nejideálnější!
OdpovědětVymazat