neděle 17. června 2012

Ananas

Předem si ujasněme, že se bavíme o čerstvém ananasu, nikoliv o tom v konzervě, naloženém v nálevu, který je plný cukru :-)....
Ananas obsahuje téměř 90 procent vody. Zbytek tvoří hlavně vitamíny, minerály, kyseliny podporující trávení a rozpustná vláknina. Významný je i podíl manganu, důležitého při tvorbě kostí, jenž také redukuje množství fibrinogenu, ohrožujícího zvýšenou krevní srážlivostí náš mozek a srdce.
Ale naprosto jedinečný je vysoký obsah bromelainu. Jde o enzym příznivě působící na štěpení a následné vstřebávání i využití bílkovin. Tato protizánětlivá látka také zmírňuje otoky a záněty provázející artrózu, revmatoidní artritidu i křečové žíly a podporuje regeneraci tkání. Ovšem jenom s bromelinem nezhubnete, to v žádném případě. Bromelin působí na trávení, ulehčuje trávicí procesy a tak může trochu ulehčit hubnoucímu organismu a dopomoci lehčímu úbytku na váze. Jenže stále se to neobejde bez výrazné pomoci člověka samého a změny jídelníčku.

Jistě najdete na internetu spoustu rychlodiet nebo detox, kdy jíte např. jen ananas - rozhodně nedoporučuji a to z vlastní zkušenosti. Hlavní problémem je kyselost této potraviny, zkoušela jsem jeden den jíst jen ananas, u odpolední svačině, mne pálil jazyk takovým způsobem, že jsem nebyla schopna ani pít - takže ne! A jediné co tímto dosáhnete, je že tělo vyloučí vodu, takže sice druhý den, až se postavíte na váhu budete nadšené, ale další den se váha již srovná - opět ze zkušenosti :-).
 
 
Publikováno 16.2.2012
 
 
1 miro-smajda-daily miro-smajda-daily | Web | 16. února 2012 v 17:31 | Reagovat
dala bych si :P
2 dana dana | 31. května 2012 v 14:57 | Reagovat
A já si vždy myslela že je to ovoce plné cukru:-D
 
 
 
 

Žádné komentáře :

Okomentovat