1 porce:
40 g jáhel (145 kcal)
150 g jahod (53 kcal)
100 ml polotučného mléka (45 kcal)
1/2 - 10 g - vanilkové cukru (40 kcal)
100 ml vody
Jáhly
několikrát spaříme horkou vodou, spařené jáhly zalijeme mlékem a vodou,
ochutíme cukrem a vaříme cca 15 minut - dokud se tekutina nevsákne a
jáhly nejsou akorát. Nakonec přidáme jahody nakrájené na kousky.
Během
vaření je potřeba průběžně míchat a ke konci neustále - jinak se mléko
připálí, ale stojí to za to :-)... Jahody samozřejmě lze nahradit
jakýmkoliv jiným ovocem.
Publikováno 23.3.2012
Dneska jsem vařila podle tebe a výborné! Díky :)
OdpovědětVymazatJsem moc ráda, že chutnalo :-)
Vymazatchci se zeptat na gramáž těch jáhel, to máš psaný v syrovém stavu nebo už uvařeném? :)
OdpovědětVymazatCo se týče jáhel, bulguru, kuskusu, polenty a podobných suroviny tak vždy uvádím hodnoty v syrovém stavu, v uvařeném by toho moc nebylo :-D....
Vymazat