2 porce:
80 g jáhel (289 kcal)
1/2 Albert odtučněný tvroh (87 kcal)
2 bílky (32 kcal)
1/2 - 10 g - vanilkového cukru (40 kcal)
250 g jahod (88 kcal)
Jáhly
2-3x spaříme v sítu vařící vodou, dáme do hrnce, zalijeme dvojnásobkem
vody (160 ml) a vaříme dokud se voda nevyvaří na mírném ohni, potom
vypneme sporák a necháme ještě pod pokličkou "dojít".
Zapékací
misku vyložíme pečícím papírem nebo vymžeme máslem (já použila máslo,
stačil mi takový bobíček, že nešel ani zvážit ;-)), ovoce si nakrájíme
na kostičky nebo plátky, smícháme tvarohem s cukrem a přimícháme do
jáhel. Z bílků ušleháme sníh, malou část dáme stranou a zbytek opatrně
vmícháme do jáhel s tvarohem a cukrem.
Na dno pekáčku dáme
polovinu jáhel s tvarohem a cukrem, potom dáme ovoce a další vrstvu
jáhel. "Potřeme" vrstvou zbylého sněhu. Pečeme v předehřáté troubě na
180C cca 30 minut.
Takhle nic moc, ale kdyby jste holky cítily tu vůni, když jsem to vyndala z trouby?? :-)
Publikováno 3.5.2012
Jo, tak to je pro kolo špatný směr Musím najít nějaký byt nejlépe na rovince anebo na mírném kopečku abych do školy jen sjela Jáhlový nákyp musím už konečně jednou zkusit
Žádné komentáře :
Okomentovat