pondělí 18. června 2012

Jáhlový nákyp (celý = 563 kcal, 1/2 = 268 kcal)

2 porce:
80 g jáhel (289 kcal)
1/2 Albert odtučněný tvroh (87 kcal)
2 bílky (32 kcal)
1/2 - 10 g - vanilkového cukru (40 kcal)
250 g jahod (88 kcal)

Jáhly 2-3x spaříme v sítu vařící vodou, dáme do hrnce, zalijeme dvojnásobkem vody (160 ml) a vaříme dokud se voda nevyvaří na mírném ohni, potom vypneme sporák a necháme ještě pod pokličkou "dojít".
Zapékací misku vyložíme pečícím papírem nebo vymžeme máslem (já použila máslo, stačil mi takový bobíček, že nešel ani zvážit ;-)), ovoce si nakrájíme na kostičky nebo plátky, smícháme tvarohem s cukrem a přimícháme do jáhel. Z bílků ušleháme sníh, malou část dáme stranou a zbytek opatrně vmícháme do jáhel s tvarohem a cukrem.
Na dno pekáčku dáme polovinu jáhel s tvarohem a cukrem, potom dáme ovoce a další vrstvu jáhel. "Potřeme" vrstvou zbylého sněhu. Pečeme v předehřáté troubě na 180C cca 30 minut.
 
Takhle nic moc, ale kdyby jste holky cítily tu vůni, když jsem to vyndala z trouby?? :-)
 
 
Publikováno 3.5.2012
 
1 Lilly de Paris Lilly de Paris | Web | 3. května 2012 v 7:58 | Reagovat
Jo, tak to je pro kolo špatný směr:-D Musím najít nějaký byt nejlépe na rovince anebo na mírném kopečku abych do školy jen sjela:-D Jáhlový nákyp musím už konečně jednou zkusit:-)
2 Annie Annie | Web | 3. května 2012 v 13:28 | Reagovat
nic moc? Podle mě to vypadá velice jedle :-P
3 fitness-girl fitness-girl | Web | 3. května 2012 v 13:58 | Reagovat
Vypadá to super, až budu mít doma jahody a jáhly, zkusím to udělat na snídani :)
 

Žádné komentáře :

Okomentovat