Celá buchta (cca 4 porce):
1 vejce (80 kcal)
2 bílky (32 kcal)
130 g rozemletých Tekmar vloček (462 kcal)
150 g Albert bílý nízkotučný jogurt (61 kcal)
1 KL kypřícího prášku do perníku (10 kcal)
20 g - cca 3 KL - medu (65 kcal)
1/2 Albert odtučněného tvarohu (87 kcal)
200 g jahod (70 kcal)
Nejprve jsem připravila náplň = jahody nakrájené na kostičky smícháme s tvarohem.
Potom
jsem připravila těsto = z bílků (3 ks) vyšleháme sníh, žloutek smícháme
s jogurtem, rozemletými vločkami, práškem do perníku a medem. Potom
vmícháme opatrně sníh z bílků a těsto nalejem do pekáčku/formy, který
vyložíme pečícím papírem. Nahoru rozetřeme tvaroh s ovocem a pečeme cca
30 minut na cca 180C
(raději na konci vyzkoušíme špejlí, přece jen každá trouba peče jinak - já např. pekla 45 minut.)
Publikováno 1.5.2012
Já si říkala, že je mi nějaká povědomá :) Jak jsem to teď vyděla, tak jsem na ni dostala i chuť Ale mám v plánu péct jinou buchtu, chci zase vyzkoušet něco nového :)
Tak ho jdu akorát spáchat. Koláč bez mouky a mlíka jsem snad ještě nepekla :-D
OdpovědětVymazatna takových jsem ujížděla když jsem byla malá :) skvělý!
OdpovědětVymazatzkoušela jsem o víkendu, byla moc dobrá, akorát dle mých dětiček prý může být sladší:-), já si ale myslím, že to stačí :-), díky za receptík
OdpovědětVymazat