neděle 17. června 2012

Vejce

Dopřejte si k snídani vejce a dodejte tělu potřebné vitamíny a minerály. Díky pravidelné konzumaci vajec můžete navíc zhubnout i nějaký en nadbytečný kilogram, který vás trápí.

Vejce obsahují velké množství bílkovin, které jsou velmi bohaté na esenciální aminokyseliny, dále pak antioxidanty, vitamíny A, D (20% denní ávky), E i K, vitamin B12, železo, fosfor, draslík, hořčík, selen a cholin.

Pravidelná konzumace vajec prospívá našemu zdraví
Pravidelná konzumace vajec pomáhá snižovat krevní tlak (díky peptidům v nich obsažených), podporuje zdravý vývoj a obnovu buněk, pomáhá předcházet slepotě a také pomáhá v boji s obezitou. Tvrzení, že pravidelná konzumace zvyšuje cholesterol, již bylo vyvráceno. Navíc bylo zjištěno, že vejce slouží jako prevence rakoviny, srdečních chorob, roztroušené sklerózy, poruch imunity či duševních chorob.

Vejce a štíhlá linie
Jedno vejce obsahuje pouhých 80 kalorií a pokryje až 15% denní potřeby bílkovin. Lidské tělo dokáže využít výživné látky v něm obsažené až z 95% procent. Ve studii, která byla publikována v odborném časopise International Journal of Obesity vědci tvrdí, že pravidelná konzumace vajec pomůže ke štíhlé linii, zejména pokud si je dopřejete pravidelně k snídani. I když obsahují vyšší dávku cholesterolu, ostatní v nich obsažené vitamíny a minerály tělu dodají potřebné množství živin a nastartují jej tak pro větší výkon i výdej energie.

 
 
Publikováno 11.5.2012
 
 
1 Kathryn K Kathryn K | Web | 11. května 2012 v 15:43 | Reagovat
Miluju vajíčka :* Hlavně vařená nebo míchaná :) Nebo na sushi :*
2 Lubička Lubička | E-mail | 12. května 2012 v 19:03 | Reagovat
já mám ráda na hniličku,koupila jsem si takové udělátka jak se vaří bez skořábek,tahle můžu dělat jenom bílky,když mi zůstanou,když peču :-)
 

Žádné komentáře :

Okomentovat